Olet täällä

Valitse laajempi analyysi!

Ympäristökorvaukseen sitoutuneet tilat ovat velvoitettuja ottamaan maasta ns. Perustutkimuksen vähintään viiden vuoden välein. Perustutkimus on nimensä mukaisesti vasta perusta maan kasvukunnon selvittämiseen. Kun seuraava näytteenottoaikasi lähestyy, niin mitä jos ottaisit tällä kertaa laajemman analyysipaketin?

Monia tietysti epäilyttää laajemman paketin toimitusaika ja hinta. Hyviä uutisia; meillä Eurofins Viljavuuspalvelussa ollaan sitouduttu nopeisiin toimitusaikoihin, ja se koskee myös laajempia paketteja. Lupaamme kaikki viljavuustutkimukset enintään kolmessa viikossa, tämän takaa pitkälti automatisoitu analyysilinjastomme.

Esimerkiksi hivenravinteiden analyysit sujuvat jouhevasti linjaston omassa haarassaan perustutkimuksen analyysien rinnalla. Maan kasvukuntoa laajasti selvittävä NIR maa-analyysi valmistuu usein tavoiteaikaa nopeammin, joten sen ottamista joistakin avainlohkoista kannattaa harkita!

Entäs sitten hinta? Esimerkiksi hivenpakettimme maksavat vain alle 50 centtiä lisää verrattuna perustutkimukseen, laskettuna viiden hehtaarin alalle viiden vuoden ajanjaksolla. Ei paha hinta, jos se mahdollistaa hivenravinteiden puutteen havaitsemisen, toimenpiteiden jälkeen suuremman sadon ja sitä kautta suuremmat tulot viljelijälle?
 

 Automaattinen viljavuusnäytteiden käsittelylinja jakaa analyysit omiin sektoreihinsa.

Kommentit