Olet täällä

"Hajauta aktiivisesti", sanoo Trans Farmin sijoitusneuvoja

Sijoitustoiminnan yllä leijuu aina uhka sijoituksen epäonnistumisesta. Riski ja tuotto-odotus kulkevat käsikkäin ja niiden välillä on käynnissä ikuinen köydenvetokisa. Riskien arviointi on tuuripeliä, joka hyvin harvoin onnistuu täydellisesti, tuotto-odotuksista nyt puhumattakaan. Niihin lipsahtaa usein yltiöoptimistisia arvioita. Sijoitusmaailmassa neuvotaankin hajauttamaan sijoitukset eri kohteisiin riskien pienentämiseksi.

Noin sadan päivän päästä ollaan jo huhtikuun puolessa välissä. Silloin lannoitetaan kuminaa ja syysviljoja sekä valmistaudutaan kevätkylvöihin. Nyt on siis korkea aika hioa hajautus eli viljelysuunnitelma valmiiksi. Ja usko tai älä, hajauttaminen viljelykiertojen suunnittelussa toimii kuten rahamaailmassa.

Kauran, ohran ja vehnän muodostama kevätviljakolmikko kaipaa kipeästi välikasveja. On totta, että uusien kasvilajien lisääminen viljelykiertoon vaatii opettelua ja perehtymistä, mutta saavutettavat hyödyt maksavat kyllä vaivannäön. Huomionarvoisia seikkoja ovat muun muassa tuholais- ja tautipaineen väheneminen, maan rakenteen paraneminen ja esikasvivaikutukset seuraavalle kasville, jotka ovat havaittavissa jopa kolmen seuraavan vuoden ajan. Välikasvit kerryttävät siis mukavia bonuksia, jotka kannattaa käyttää hyväksi.

Hajautustaktiikalla voit olla myös ratkaisemassa tulevaisuuden haasteita tilallasi jo ensi kasvukaudella. Muuttuvassa maailmassa myös kasvintuotanto muuttuu niin uusien teknologioiden ja kasvilajien kuin ympäristön muutoksen vuoksi.

Tähän muutosprosessiin vastataksesi ota haltuusi hajautus ja valitse viljelykiertoon Trans Farmin erikoiskasveista öljyhamppu tai kumina. Molemmista tehdään sopimuksia kasvukaudelle 2022 ja tuotetuille sadoille on yrityksen kautta ostajat jo tiedossa.

Kysy Trans Farmin viljelysopimuksista:

Lue lisää Trans Farmista

 

Partner: 

Kommentit