Olet täällä

{{url}}

Käyttäjän venla.jokela kuva
Venla
Jokela
Keskiviikko
24/11/2021

Viime aikoina kohonneet lannoitteiden hinnat ovat saaneet kasvavan kiinnostuksen laajempaan lannan hyödyntämiseen lannoituksessa. Ensi keväälle odotetaankin lannalle suurta kysyntää myös kasvinviljelytilojen taholta. Tilojen, jotka suunnittelevat lannan myyntiä toisille tiloille, kannattaakin varautua jo hyvissä ajoin kevääseen. Yksi toimista on lanta-analyysin teettäminen talven aikana.

Käyttäjän Dan_Kjallberg kuva
Dan
Kjällberg
Torstai
04/11/2021

Elämme aikaa, jolloin ilmastoasioista keskustellaan laajasti sekä maailmanlaajuisesti että Suomessa. Eikä syyttä, useimmat ihmiset ovat huomanneet, että säämme on aikaisempaa lämpimämpi, on pitkiä joko täysin kuivia tai sateisia kausia, myrskyjä on yhä useammin, valkoiset talvetkaan eivät ole enää itsestäänselvyys. Kaikkea vastaavaa on tapahtunut toki ennenkin, mutta nyt sää vaihtuu äärimmäisyydestä toiseen paljon aikaisempaa useammin.

Käyttäjän Olli Kasurinen kuva
Olli
Kasurinen
Torstai
21/10/2021

Haluan kasvattaa karjakokoa. Miten tuotan enemmän maitoa pienemmillä kustannuksilla ja työvoimalla? Miten kasvatan karjakokoa hallitusti tai miten järjestän kolmannen lypsykerran eniten lypsäville? Erälypsy lypsyrobotilla saattaa olla tilallesi sopiva vastaus näihin kysymyksiin!

Käyttäjän akselsson kuva
Kalle
Erkkola
Torstai
07/10/2021

Luonnonvarojen rajallisuus ja tavoitteet yhä kestävämpiin liiketoimintamalleihin ovat saaneet monet yritykset panostamaan kiertotalouteen. Kiertotaloudessa hyödynnetään eri tuotannoissa syntyviä sivuvirtoja, joita aiemmin leimattiin jätteiksi, mutta jotka lähemmässä tarkastelussa muuttuvat entistä useammin hyödyllisiksi, joko sellaisenaan käytettäväksi tai sopiviksi raaka-aineiksi uuteen prosessiin.

Käyttäjän LindAnni kuva
Annica
Lindfors
Maanantai
04/10/2021

Kiertotalous on laaja käsite, jonka mukaan lineaarisesta kulutusmallista siirrytään jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen. Kiertotaloudessa materiaaleja hyödynnetään tehokkaasti ja kestävästi ja ne pysyvät kierrossa pitkään ja turvallisesti.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
27/09/2021

Viljojen puinnit ovat aivan loppusuoralla ja ohrat on pääsääntöisesti puitu. Ohran sato on jäämässä pienimmäksi runsaaseen kolmeenkymmeneen vuoteen, Luken arvion mukaan noin 1,1 miljoonaan tonniin eli 22 % viimevuotista pienemmäksi.  Myös useimmat viljaliikkeet ovat omien, eri puolilta maata saatujen, havaintojen perusteella päätymässä samaan suuruusluokkaan.

Käyttäjän Jontik2015 kuva
Leena
Pietilä
Maanantai
20/09/2021

Kaura on kasvilaji, joka menestyy pohjoisissa kasvuoloissamme erityisen hyvin. Se on meillä kilpailukykyinen sadontuottaja toisin kuin eteläisemmissä kasvuoloissa. Parhaimmat sadot kaura tuottaa sellaisina kesinä, joina hellepäiviä on vähän ja vettä satelee myös juhannuksen jälkeen. Kulunut kesä ei sellainen ollut ja olosuhteet stressasivat kauraa. Miltä kauraa kiusannut kasvukausi näytti jalostajan silmin?

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Maanantai
13/09/2021

Yle uutisoi pari viikkoa sitten, että maailman eliölajista 30 prosenttia uhkaa katoaminen. Uutinen on vain yksi esimerkki viime aikojen pohdinnasta luonnon monimuotoisuuden vähentymisestä. Raportteja, tutkimustuloksia ja mielipiteitä eläinten ja kasvien lajikirjon supistumisesta laaditaan yhä nopeampaan tahtiin.

Käyttäjän venla.jokela kuva
Venla
Jokela
Maanantai
06/09/2021

Ympäristökorvaukseen sitoutuneet tilat ovat velvoitettuja ottamaan maasta ns. Perustutkimuksen vähintään viiden vuoden välein. Perustutkimus on nimensä mukaisesti vasta perusta maan kasvukunnon selvittämiseen. Kun seuraava näytteenottoaikasi lähestyy, niin mitä jos ottaisit tällä kertaa laajemman analyysipaketin?

Käyttäjän Hanna.z kuva
Hanna
Mäkinen
Maanantai
23/08/2021

Maatila tarjoaa jyrsijäkannoille hyvät elinolosuhteet, sillä niistä löytyy pesimiseen sopivia lämpimiä paikkoja sekä ympärivuotista ruokaa. Rehu- ja viljavarastot ovat käytössä nykypäivänä lähes ympärivuotisesti, koska viljan myyntiä jaksotetaan. Syksyisin jyrsijäpopulaatiot hakeutuvat helposti näkyville paikoille; sisälle rakennuksiin. Tämä perinteisesti herättää tilalliset siihen, että on aika ryhtyä arvioimaan jyrsijäkannan kokoa ja sopivaa torjuntaa.

Sivut