Olet täällä

2014

Käyttäjän kalastus kuva
Lasse
Matikainen
Maanantai
29/12/2014

Joulun alla tuli postitse Maaseutuviraston kokoama esite ”Maataloustuet uudistuvat vuonna 2015 – mikä muuttuu?” Sen luettuni jäi sellainen vaikutelma, että esitteen loppuosan nimeksi olisi voinut ohjeistaa – ”kaikki muuttuu!”. Ei edes tukimuotojen nimet säily entisellään. Ja nyt typpilaukunkin voi laittaa myyntiin, lisätulojahan tässä tarvitaan kun tuetkin laskevat!

Käyttäjän Susa kuva
Suvi
Salo
Maanantai
22/12/2014

Tein päätöksen, että tänä Jouluna suosin vain suomalaista alkuperää niin joulupöydässä kuin joululahjoissakin. Haluan panostaa kotimaiseen laatuun ja työhön ja kantaa oman korteni kekoon kannattamalla suomalaista työllisyyttä myös joulupyhinä, jotta meillä olisi jatkossakin mahdollisuus kotimaisiin juhlatarjottaviin ja hyödykkeisiin.

Käyttäjän Tero Hirvi kuva
Tero
Hirvi
Torstai
18/12/2014

Syysviljojen kylvöalojen osalta saatiin mielenkiintoista tietoa joulukuun alkupuolella, kun Tike julkaisi ennakollinen syyskylvöala –tilaston. Syysrukiin kylvöala nousi tilaston mukaan 36 800 hehtaariin, joka on suurin rukiin kylvöala vuoden 2000 jälkeen.

Käyttäjän jylham kuva
Mikko
Jylhä
Perjantai
12/12/2014

Maataloudessakin teknologia kehittyy  kiihtyvällä vauhdilla, mutta on yksi tekijä, jonka vaikutuksia ei teknologialla ole – ainakaan vielä – onnistuttu kumoamaan. Se on tietysti sää.

Käyttäjän Anna-Kaisa Rämö kuva
Anna-Kaisa
Rämö
Keskiviikko
10/12/2014

Suomen luonnontuotealalla on paljon kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia. Elintarvikkeiden ekologisuus, turvallisuus ja helppous ovat kasvavia trendejä kuluttajien keskuudessa maailmanlaajuisesti. Suomalaisten luonnontuotteiden kilpailuvaltit vientimarkkinoilla ovat erityisesti luonnonmarjojen korkeat hivenainepitoisuudet, tuotteiden puhtaus sekä voimakkaat aromit.

Käyttäjän tuulikki_yara kuva
Tuulikki
Suihkonen
Maanantai
01/12/2014

Päiväkodin vanhempainillassa kukaan ei osannut vastata mistä lasten ja henkilökunnan ruokien lihat ovat alkuperäisin. Kysymys aiheutti hämmennystä ja joku sanoi, ettei sillä ole väliä, sillä kaikki ruoka tarkastetaan. Se on turvallista, terveellistä ja ravitsevaa.

Käyttäjän Juha Helander kuva
Juha
Helander
Torstai
27/11/2014

Meille on opetettu tosiasia, ettei sähkölaitteita kannata korjata. Korjauskustannus nousee niin suureksi, että lähes samalla hinnalla saa jo uuden laitteen. Kun vielä saamme käyttöömme uutta teknologiaa ja tuotekehitystä, jota emme ole tienneet edes tarvitsevamme, on valintamme selvä. Sivuseikka on se, että vanhankin laitteen ominaisuuksista valtaosa on ollut hyödyntämättä.

Käyttäjän aperttu kuva
Anna
Perttu
Maanantai
24/11/2014

Syksy toi tullessaan uusia lajikkeita siemenkauppaan. Niiden luvataan olevan huippusatoisia, laadukkaita, lujakortisia, taudinkestäviä ja niin edelleen. Mutta mistä viljelijä voi tietää pitävätkö nämä väittämät paikkansa? 

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Perjantai
07/11/2014

Suomessa tuotettu ruoka; lähiruoka, puhdas suomalainen ruoka, luomuruoka, karppausruoka - vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Maistellaan suomalaisia makuja, löydetään sieltä omat suosikkimme ja kerrotaan niistä ylpeinä eteenpäin.

Käyttäjän anttiri kuva
Antti
Riikonen
Keskiviikko
05/11/2014

Suomalaiset viljelijät ovat alansa ammattilaisia ja heillä paljon tietoa ja kokemuksia jaettavaksi. Nyt vain pitää tarjota mahdollisuus viljelijöiden tiedon ja kokemuksen yhdistäminen yrityksien tietoon ja tuotekehitykseen. Uuden tyyppiset messuosastot voisivat olla yksi hyvä mahdollisuus siihen.

Sivut