Olet täällä

2018

Käyttäjän venla.jokela kuva
Venla
Jokela
Tiistai
18/12/2018

Meillä Eurofins Viljavuuspalvelussa analysoidaan vuosittain yli 100 000 maa-, lanta-, rehu- ja kasvinäytettä. Miten nämä näytteet kulkevat laboratorioon analysoitaviksi? Suomi on maantieteellisesti iso maa, joka aiheuttaa omat ongelmansa myös laboratorionäytteiden logistiikkaan. Maanviljelyä harjoitetaan käytännössä koko maassa, joten näytteitäkin tulee joka puolelta maata.

Käyttäjän Susanna Söderlund kuva
Susanna
Söderlund
Torstai
13/12/2018

Suomen Sokeri on viettänyt tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuosi näkyi ja kuului eri tavoin vuoden aikana. Eniten huomiota herättivät menneisyydestä tutut retropussit, jotka toimme kauppojen hyllyille nykyisen Dansukker Taloussokeripussin rinnalle keväällä. Retropussit hurmasivat kuluttajat ja vahvistivat samalla myös Dansukker Taloussokerin asemaa markkinajohtajana. Vuoden aikana oli käynnissä äänestys, jossa sai äänestää omaa suosikkiaan retropusseista. Ääniä annettiin huimat 40 000!

Käyttäjän Erik Lindroos kuva
Erik
Lindroos
Torstai
29/11/2018

Vietetään kuluneen vuoden viimeisiä viikkoja, mutta vuoden 2018 kuiva ja kuuma kasvukausi tulee varmasti elämään pitkään kaikkien muistoissa. Viimeistään nyt on kuitenkin aika ruveta suunnittelemaan seuraavaa kasvukautta.

Käyttäjän KatriV kuva
Katri
Virtanen
Perjantai
23/11/2018

A-, D-, E- ja K-vitamiinit kuuluvat rasvaliukoisiin vitamiineihin. Nämä, kuten monet muutkin vitamiinit, ovat hevoselle välttämättömiä vitamiineja, joista suurimman osan hevonen saa ravinnostaan tai syntetisoi omassa elimistössään. Sisäruokintakauden aikana näiden vitamiinien määrät karkearehuissa laskevat selvästi, minkä takia niitä on syytä lisätä lähes jokaisen hevosen ruokintaan erillisenä vitamiinilisänä.

Käyttäjän kalkki kuva
Sari
Yli-Savola
Torstai
22/11/2018

Kun takana on kaksi sääolosuhteiltaan todella haastavaa kesää, on hyvä pohtia niistä saatuja kokemuksia ja havaintoja. Viljelytoimenpiteiden sovitteleminen vaihteleviin sääolosuhteisiin ja lämpenevään ilmastoon vaatii paljon sopeutumista, vaikka pitenevä kasvukausi kaiketi tuo uusia mahdollisuuksiakin. Kesien opetuksena voi summata sen, että kumina pärjää hyvin vaihtelevissakin olosuhteissa, mikäli sen kylvövuoden viljelytoimenpiteet ovat onnistuneet. Kesän 2018 sato onnistui monin paikoin yli odotusten. Niin meillä kuin maailmallakin.

Käyttäjän linnea.nordling kuva
Linnea
Nordling
Tiistai
20/11/2018

Nyt kun pakkanen on jo puraissut osaa Suomea ja talvea kohti mennään vääjäämättä, on hyvä hetki palata hetkeksi ajassa taaksepäin ja muistella mennyttä kesää. Paljon tuli käytyä tiloilla ympäri Suomea, Hangosta aina Ouluun asti, ja juteltua erilaisten viljelijöiden kanssa. Mitä näistä tapaamisista jäi käteen?

Käyttäjän stommila kuva
Sinikka
Tommila
Perjantai
26/10/2018

Täsmäviljelyssä tuotantopanoksia annetaan vain tarvittava määrä, paikkatietoa hyödyntäen. Menetelmästä kiittävät sekä ympäristö että viljelijän lompakko. Uudistuneessa ja pian markkinoille tulevassa Wisussa täsmäviljelyä pääsee hyödyntämään aiempaa monipuolisemmin. Samalla ohjelmaa on kehitetty entistä helppokäyttöisemmäksi. Wisu on saanut myös täysin uuden käyttöliittymän osana Minun Maatilani-palvelua.

Käyttäjän stommila kuva
Sinikka
Tommila
Keskiviikko
10/10/2018

Suosittu Minun Maatilani -ohjelmisto auttaa nautatilan hallinnointia ja on hyvä apuväline tilan toiminnan kehittämisessä. Jo ennestään monipuoliseen ohjelmistoon on tullut uudistuneina lisäominaisuuksina työnohjaus- sekä ryhmittelymoduulit. Tule kuulemaan lisää uutuusominaisuuksista sekä muista Mtechin viljelijöille suunnatuista palveluista Jyväskylän KoneAgriaan 11.–13. lokakuuta!

Käyttäjän jokinmi kuva
Miika
Jokinen
Maanantai
08/10/2018

Koskenkorvan tehdasalueen teollisen toiminnan edelleen kehittämiselle ja kasvulle raaka-aineen saatavuuden varmistaminen on suuri haaste. Toimitusvarmuus on ykkösasia teollisille asiakkaillemme.

Käyttäjän weppe kuva
Kjell
Weppling
Maanantai
01/10/2018

Tämä kesä oli kuuma ja kuiva – täydellinen vastakohta 2017 litimärkään, koleaan kesään verrattuna. Viljelyn kannalta on nyt kuljettu kaksi kasvukautta äärilaitoja: vettä on ollut tarjolla joko liikaa tai liian vähän. Tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen siivittämät ääri-ilmiöt eivät ainakaan vähene. Tällaisissa olosuhteissa kasvualustan rakenne nousee keskiöön. Huono rakenne tarkoittaa huonoa vesitaloutta ja heikompia satoja.

Sivut