Olet täällä

2021

Käyttäjän Ulla Kommeri kuva
Ulla
Kommeri
Perjantai
16/04/2021

Mikä on uusi normaali? Siinä kysymys, jota on hoettu jo kyllästymiseen asti viimeisen vuoden ajan, kiitos koronan. Mutta näin kesän kynnyksellä pohdin samaa myös tulevan ja jopa sitä seuraavien kasvukausien osalta. Onko niin sanottua normaalia kasvukautta enää olemassakaan.

Käyttäjän Mika Erkkilä kuva
Mika
Erkkilä
Torstai
01/04/2021

Ruokaketjuajattelusta ja ketjun osasista muistutti hienosti pari viikkoa sitten ilmajokelainen kalkitusurakoitsija, joka kertoi työssään olevansa kotimaisen ruuan alkulähteillä, ja tunsi ylpeyttä suomalaisesta ruuasta. Näin meidän kaikkien alalla toimivien pitää tai ainakin pitäisi tehdä. Me olemme iso tai pieni osa suomalaista ruokatuotantoa ja kaikki se mitä teemme, päätyy lopulta jotain kautta ruokapöytään ja suomalaisten vatsoihin.

Käyttäjän Hoykaha kuva
Hannes
Höykälä
Maanantai
29/03/2021

Voiko säästämällä ajokerran tienata enemmän suuremmalla sadolla?

Vastaus on kyllä, todistetusti voi tienata enemmän kuin ennen tekemällä vähemmän töitä! Harvemmin tällainen yhtälö on mahdollista. Mutta totta se on, on mahdollista vähentää yksi ruiskutuksen ajokerta tai urakointikustannuksia ja tehdä silti enemmän rahaa viivan alle kuin aiemmin. Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta 4 vuoden koesarjassa on pystytty osoittamaan tämä ohran kasvitautien torjuntakokeissa.

Käyttäjän ukisaatm kuva
Taija
Saari
Keskiviikko
24/03/2021

”Ennen vanhaan” -sanonta vie omat ajatukseni 1900-luvun taitteeseen tai jopa pidemmälle. Nyt on kyllä pakko todeta, että 2000-luvun ennen vanhaakin on saanut oman statuksensa. Kulunut vuosi on ollut erikoisempi, mitä ikinä osasin edes kuvitella.

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Tiistai
09/02/2021

Pienoinen myrsky yltyi kaurapuurolautasella viime syksynä, kun pari keskieurooppalaista kuluttajalehteä vertailivat eri valmistajien aamiaistuotteita. Suomalaista tuotetta ei vertailussa ollut mukana, mutta useamman tuotteen kauran alkuperämaaksi ilmoitettiin Suomi. Muutaman tuotteen suomalaisesta kaurasta löytyi kemiallisia jäämiä sekä korkea nikkelipitoisuus. Pitääkö siis olla huolissaan?