Olet täällä

Kasvinviljely

Käyttäjän anne kuva
Anne
Kerminen
Torstai
17/10/2019

Peltojen muokkauksesta on käyty keskustelua vuosikymmeniä ja muokkaamattomien sänkipeltojen osuus syksyisessä maisemassa on kasvanut pikkuhiljaa kuin huomaamatta. Tänä syksynä havahduin ajatukseen, että kyntö näyttää aika rajulta toimenpiteeltä.

Käyttäjän moravuo@gmail.com kuva
Minna
Oravuo
Maanantai
14/10/2019

Kesä oli liian kuuma ja kuiva, mutta syksy ihanteellinen rukiin kylvölle. Talvi oli leuto, mutta suojaava lumipeite satoi. Kasvukausi alkoi varhain. Paikoin oli kuivaa, mutta sateitakin saatiin. Elokuussa kuurotteli, mutta puintikelejäkin osui. Tällainen oli rukiin kasvukausi 2019. Lähes optimaalinen ja sato oli runsas. Tähän saakka meni siis hyvin. Tarjonta kuitenkin ylitti kysynnän ja vastaanottokapasiteetin. Hinta laski ja markkina romahti.

Käyttäjän Mika Erkkilä kuva
Mika
Erkkilä
Maanantai
16/09/2019

Ikiaikainen tieto on, että kalkkia ja lietelantaa tai yleensäkään lantaa ei saa levittää pelloille samanaikaisesti, koska kalkki nostaa myös lannan pH:n ja tämä aiheuttaa typen haihtumisen taivaan tuuliin. Lannan pH:n nousulla ja typen haihtumisella on yhteys, mutta tehtyjen kokeiden perusteella näyttää, että ilmiön merkitys käytännön viljelyssä ei olekaan ratkaiseva. Hyvään tulokseen päästään oikealla kalkkivalinnalla ja lannan käsittelytekniikalla.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
02/09/2019

Uuden ohrasadon laadusta on alun perusteella muodostunut rohkaiseva kuva. Hehtolitranpainot ovat olleet osittain hyvinkin korkeita, jopa reilusti yli 70 kg.

Käyttäjän lahtita kuva
Tapio
Lahti
Keskiviikko
28/08/2019

Ruokaa laboratoriosta -näkymää on maalailtu mediassa tasaiseen tahtiin, usein tekniikka edellä ja ilman maatalouden perustietoja. Perustellusti voi kuitenkin väittää, että maapallon väestö ja kotieläimet ruokitaan nyt ja tulevaisuudessakin peltojen ja viljelijöiden yhteistyöllä.

Käyttäjän moravuo@gmail.com kuva
Minna
Oravuo
Perjantai
16/08/2019

Puinnit ovat alkaneet. Syysviljojen sadot ovat yllättäneet positiivisesti, vaikka odotuksetkin olivat korkealla.

Käyttäjän venlakyttä kuva
Venla
Kyttä
Maanantai
22/07/2019

Ennen kun vetää sen kuuluisan herneen nenään tänä sometuohtumisen aikakautena, kannattaa hetki pohtia kannattaako. Kaikki on nimittäin kiinni näkökulmasta.

Käyttäjän lajike kuva
Markku
Äijälä
Maanantai
15/07/2019

Boreal Kasvinjalostus on toiminut suomalaisten viljelijöiden, siemenkaupan ja teollisuuden kumppanina jo neljännesvuosisadan. Tuona aikana jalostusmenetelmät ja kenttäkoetoiminnan teknologiat ovat ottaneet melkoisia kehitysharppauksia, mikä on tuonut viljelijöiden ja sadon käyttäjien ulottuville jatkuvasti tuottavampia lajikkeita. Toimintaympäristön muuttuessa tarve paikalliselle kasvinjalostukselle on nyt ehkä suurempi kuin koskaan ennen.

Käyttäjän hannamari.koivula@altiagroup.com kuva
Hannamari
Koivula
Perjantai
28/06/2019

Maatalouden hiilensidonta on nousemassa yhdeksi merkittävistä ilmastonmuutoksen hillitsemisen keinoista. Osana Altian Itämeri-sitoumusta osallistumme valittujen sopimusviljelijöidemme kanssa BSAG:n (Baltic Sea Action Group), Ilmatieteen laitoksen ja Sitran yhteiseen Carbon Action -hiilipilottiprojektiin.

Käyttäjän merviseppanen kuva
Mervi
Seppänen
Perjantai
14/06/2019

Tänäkin vuonna toisen ja kolmannen sadon merkitys nurmien kokonaissadossa korostuu. Monilla paikoin saatiin riittävästi sateita vasta touko–kesäkuun vaihteessa ja siten nurmilla on hyvät edellytykset tuottaa hyvä toinen sato. Nopea kasvuunlähtö varmistetaan lannoittamalla nurmet heti niiton jälkeen YaraMila- tai YaraBela-lannoitteilla.

Sivut