Olet täällä

Kasvinviljely

Käyttäjän Mika Erkkilä kuva
Mika
Erkkilä
Torstai
01/04/2021

Ruokaketjuajattelusta ja ketjun osasista muistutti hienosti pari viikkoa sitten ilmajokelainen kalkitusurakoitsija, joka kertoi työssään olevansa kotimaisen ruuan alkulähteillä, ja tunsi ylpeyttä suomalaisesta ruuasta. Näin meidän kaikkien alalla toimivien pitää tai ainakin pitäisi tehdä. Me olemme iso tai pieni osa suomalaista ruokatuotantoa ja kaikki se mitä teemme, päätyy lopulta jotain kautta ruokapöytään ja suomalaisten vatsoihin.

Käyttäjän Hoykaha kuva
Hannes
Höykälä
Maanantai
29/03/2021

Voiko säästämällä ajokerran tienata enemmän suuremmalla sadolla?

Vastaus on kyllä, todistetusti voi tienata enemmän kuin ennen tekemällä vähemmän töitä! Harvemmin tällainen yhtälö on mahdollista. Mutta totta se on, on mahdollista vähentää yksi ruiskutuksen ajokerta tai urakointikustannuksia ja tehdä silti enemmän rahaa viivan alle kuin aiemmin. Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta 4 vuoden koesarjassa on pystytty osoittamaan tämä ohran kasvitautien torjuntakokeissa.

Käyttäjän ukisaatm kuva
Taija
Saari
Keskiviikko
24/03/2021

”Ennen vanhaan” -sanonta vie omat ajatukseni 1900-luvun taitteeseen tai jopa pidemmälle. Nyt on kyllä pakko todeta, että 2000-luvun ennen vanhaakin on saanut oman statuksensa. Kulunut vuosi on ollut erikoisempi, mitä ikinä osasin edes kuvitella.

Käyttäjän JuusoJoona kuva
Juuso
Joona
Maanantai
13/07/2020

Satokauden jälkeisen ajan lämpötilan ja sateisuuden kasvu vaatii peltojen vihreän elävän kasvipeitteisyyden tavoittelemista, jos maan kasvukunto aiotaan pitää hyvänä ja ravinteet pellossa. Syyskasvit ovat tähän luonteva ratkaisu ja lisäksi ne ovat usein kevätkasveja tuottoisempia sekä tasaavat työhuippuja. Monine etuineen syyskasveja kannattaa pelkän kylvön sijaan viljellä tosissaan.

Käyttäjän niina.pitkanen@boreal.fi kuva
Niina
Pitkänen
Keskiviikko
17/06/2020

Juhannuksen tienoilla päivä on pisimmillään ja viljan kasvu kiihkeimmillään. Silti tässä vaiheessa on mahdoton sanoa, millainen kasvukaudesta tulee.

Käyttäjän pesolapiia kuva
Piia
Pesola
Keskiviikko
20/05/2020

Helmikuun alussa Herttoniemeen Bernerin toimistolle kokoontui neljä uutta työntekijää. Me olimme ne mystiset Traineet, joista oli haku päällä 2019 vuoden loppupuolella Viljelijän Avena Bernerille.

Käyttäjän VolvoV70 kuva
Virpi
Saksa
Maanantai
09/03/2020

Maanäytteiden viljavuusluokat määräytyvät maalajin perusteella. Muiden kuin typen lannoitustarve pohjautuu viljavuusluokkiin. Typpilannoitus määräytyy maan multavuusluokan perusteella ympäristökorvausjärjestelmässä.

Käyttäjän Mika Erkkilä kuva
Mika
Erkkilä
Maanantai
02/12/2019

Pellolta saatava sato, sen laatu, määrä ja tuotto ovat maatalouden perusta. Hyvän sadon eteen tehdään työtä ja siihen sijoitetaan rahaa. Sadon mukana viljelijälle tulee työstä joko keppiä tai porkkanaa, pettymys tai onnistuminen.

Käyttäjän merviseppanen kuva
Mervi
Seppänen
Maanantai
25/11/2019

Kasviravitsemus on tänä päivänä valtavan mielenkiintoista. Paljon uusia väittämiä, joiden vuoksi kasviravitsemuksen ja maaperätieteen perusteosten sivut ovat hiirenkorvalla. Todella vanhanaikaistako? Enpä usko. Kasviravinteisiin liittyvät perusreaktiot ovat tieteellisesti testattuja, tuhansien tutkijoiden hyväksymiä teorioita. Suomessakin teorioita on testattu käytännössä vuosikymmenien ajan. Näistä tuloksista on julkaistu tieteellisiä tutkimuksia, jotka on tarkastanut ja joiden väitteet on hyväksyneet sadat tutkijat. Google ja hankeraportit ovat eri juttu, niitä ei ole ulkopuolinen tarkastanut. Tiede on itseään korjaava eli uusi tieto voi kumota vanhan, mutta vain silloin kun ne altistetaan tiedeyhteisön kriittiselle tarkastelulle.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
04/11/2019

Kippiajanvarauksen merkitys on entistäkin tärkeämpi osa viljan toimituksessa, se on oikeastaan  ensimmäinen vaihe viljan vastaanotossa.

Sivut