Olet täällä

Kaura

Käyttäjän Jontik2015 kuva
Leena
Pietilä
Maanantai
20/09/2021

Kaura on kasvilaji, joka menestyy pohjoisissa kasvuoloissamme erityisen hyvin. Se on meillä kilpailukykyinen sadontuottaja toisin kuin eteläisemmissä kasvuoloissa. Parhaimmat sadot kaura tuottaa sellaisina kesinä, joina hellepäiviä on vähän ja vettä satelee myös juhannuksen jälkeen. Kulunut kesä ei sellainen ollut ja olosuhteet stressasivat kauraa. Miltä kauraa kiusannut kasvukausi näytti jalostajan silmin?

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Tiistai
09/02/2021

Pienoinen myrsky yltyi kaurapuurolautasella viime syksynä, kun pari keskieurooppalaista kuluttajalehteä vertailivat eri valmistajien aamiaistuotteita. Suomalaista tuotetta ei vertailussa ollut mukana, mutta useamman tuotteen kauran alkuperämaaksi ilmoitettiin Suomi. Muutaman tuotteen suomalaisesta kaurasta löytyi kemiallisia jäämiä sekä korkea nikkelipitoisuus. Pitääkö siis olla huolissaan?

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Torstai
11/04/2019

Otsikon mukaisen sanonnan olemme itse kukin kuulleet useita kertoja. On myös toinen sanonta: joka ei vanhaa tunne, ei voi uutta luoda. Tilastoja ja ennusteita on tärkeä opetella lukemaan ja tulkitsemaan. Siitä on hyötyä oman toiminnan suunnittelussa ja ainakin niistä saa hyviä keskustelun aiheita.

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Maanantai
04/03/2019

Edelleenkin kaurasta tehdään hiutaletta ja keitetään maukasta puuroa. Myslien, välipalakeksien ja kauraleipien rinnalle ovat tulleet kaurajuomat, proteiinivalmisteet ja jopa kosmetiikkakäyttö. Vaikka erikoistuotteisiin tarvittava määrä on vielä suhteessa pieni, niin yhä useammin törmätään kysymykseen, minkälainen kaura olisi parasta mihinkin käyttötarkoitukseen?

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Perjantai
28/04/2017

Kaura on terveellistä trendiruokaa, jota meillä Suomessa hypetetään vahvasti. Silti koko maailman viljelyalasta vain prosentti on kauraa ja kauran hyvät terveysvaikutukset tunnetaan huonosti Suomen rajojen ulkopuolella. Ruotsalaiset perustavat kaurakeskusksen – mitä tehdään meillä?

Käyttäjän MPe kuva
Maria
Pekkala
Keskiviikko
06/04/2016

Joko olet suunnitellut, mihin tarkoitukseen kaura pelloltasi päätyy?