Maidontuotannon kannattavuuden, ympäristövaikutuksien sekä eläinten ja ihmistenkin hyvinvoinnin kannalta on tärkeää löytää ne keinot, joilla lehmiemme keskimääräinen elinikä saadaan nousuun. Korkea uudistusprosentti rasittaa tilan taloutta eikä lehmien lyhyen tuotantouran aikana päästä hyödyntämään niiden parasta tuotantopotentiaalia.
Olet täällä
Kotieläin


Maidontuotanto on nykypäivänä entistä haastavampaa liiketoimintaa, jossa kaiken täytyy toimia saumattomasti jokaisella lypsykerralla vuoden jokaisena päivänä. DeLaval haluaa varmistua että laitteistosi on jokaisella kerralla Lypsyvalmis!

Kannattaako ruokaa viedä sinne missä sitä kysytään, vai keskittyä oman naapurin ruokkimiseen?

Matti Nykänen oli aikamme todellinen urheilu- ja viihdetähti, jonka sanainen arkku ei kenties ollut se hienostunein, mutta sitäkin aidompi ja suomalaisempi. Nykäsen ikivihreistä lausahduksista voi löytää viittauksia myös maatalouden nykytilaan.

A-, D-, E- ja K-vitamiinit kuuluvat rasvaliukoisiin vitamiineihin. Nämä, kuten monet muutkin vitamiinit, ovat hevoselle välttämättömiä vitamiineja, joista suurimman osan hevonen saa ravinnostaan tai syntetisoi omassa elimistössään. Sisäruokintakauden aikana näiden vitamiinien määrät karkearehuissa laskevat selvästi, minkä takia niitä on syytä lisätä lähes jokaisen hevosen ruokintaan erillisenä vitamiinilisänä.

Täsmäviljelyssä tuotantopanoksia annetaan vain tarvittava määrä, paikkatietoa hyödyntäen. Menetelmästä kiittävät sekä ympäristö että viljelijän lompakko. Uudistuneessa ja pian markkinoille tulevassa Wisussa täsmäviljelyä pääsee hyödyntämään aiempaa monipuolisemmin. Samalla ohjelmaa on kehitetty entistä helppokäyttöisemmäksi. Wisu on saanut myös täysin uuden käyttöliittymän osana Minun Maatilani-palvelua.

Suosittu Minun Maatilani -ohjelmisto auttaa nautatilan hallinnointia ja on hyvä apuväline tilan toiminnan kehittämisessä. Jo ennestään monipuoliseen ohjelmistoon on tullut uudistuneina lisäominaisuuksina työnohjaus- sekä ryhmittelymoduulit. Tule kuulemaan lisää uutuusominaisuuksista sekä muista Mtechin viljelijöille suunnatuista palveluista Jyväskylän KoneAgriaan 11.–13. lokakuuta!

On monesti vaikea hahmottaa, mikä merkitys viljelijöillä yhteiskunnalle on.

Maidontuotannossa puhaltavat muutosten tuulet. Eri maissa pohditaan minkälainen on tulevaisuuden maitotila ja miten koko maitoketju toimii. Maitoalakin tarvitsee uusia innovaatioita ja ketterää kehitystä.

Suomessa on noin 70 000 hevosta. Arvioiden mukaan näistä jopa noin viidennes on kuntoluokan mukaan ylipainoisia ja kansallisrotumme suomenhevosista jopa puolet. Ei ole liioittelua sanoa, että lihavuus ja siitä seuraavat oheissairaudet voivat olla hevosten seuraava kansantauti.