Olet täällä

Lypsylehmä

Käyttäjän Olli Kasurinen kuva
Olli
Kasurinen
Torstai
21/10/2021

Haluan kasvattaa karjakokoa. Miten tuotan enemmän maitoa pienemmillä kustannuksilla ja työvoimalla? Miten kasvatan karjakokoa hallitusti tai miten järjestän kolmannen lypsykerran eniten lypsäville? Erälypsy lypsyrobotilla saattaa olla tilallesi sopiva vastaus näihin kysymyksiin!

Käyttäjän jenny.salmelaext kuva
Jenny
Salmela
Maanantai
05/07/2021

Tällä hetkellä kuitenkin molemmat aiheuttavat päänvaivaa useilla kotieläintiloilla. Lypsylehmän näkökulmasta kesä saisi olla lyhyt ja vähäluminen, jolloin lämpöstressi ja kärpästen määrä pysyisi luonnostaan maltillisena. Usein tarvitaan kuitenkin ihmisen apua helpottamaan lehmän oloa hellepäivien paahteessa.

Käyttäjän jenny.salmelaext kuva
Jenny
Salmela
Perjantai
30/04/2021

Yksi suurimmista maidontuotannon tulosta alentavista tekijöistä on heikko utareterveys. Lähtötilanteen kartoitus, oikeiden toimenpiteiden valinta ja niiden huolellinen toteuttaminen ovat avaintekijät jokaisen tilan utareterveyden edistämiseen. Tulehdusten ehkäiseminen antaa parhaan tuloksen, tällöin säästyvät erilleenlypsetyn maidon kulut ja vaiva sekä utareneljänneksen uudellensairastumisen riski seuraavalla lypsykaudella.

Käyttäjän Marjaana Peltola kuva
Marjaana
Peltola
Tiistai
27/10/2020

Hyvin harvassa nykykarjassa sonni on paikalla. Tämän vuoksi ihmisen pitää havaita kiima ja siementää lehmä. Lehmän saaminen tiineeksi ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä vuosikymmenten jalostustyön tuloksena lehmistämme on tullut tuottoisia, mutta samalla erilaiset tiinehtymisongelmat ovat lisääntyneet.

Käyttäjän Antti Peltola kuva
Antti
Peltola
Maanantai
27/04/2020

Kevät tekee tuloaan ja lämpö alkaa helliä pitkän talven jäljiltä. Lehmien lämpöstressistä puhutaan joka kevät, mutta mitä se todellisuudessa oikein tarkoittaa lehmälle ja tilalle ja voiko ja kannattaisiko sitä ehkäistä?

Käyttäjän elisa_vettenranta kuva
Elisa
Vettenranta
Torstai
06/02/2020

Esiintyykö karjassasi utaretulehduksia, onko karjan soluluku koholla tai onko vetimien kunnossa ongelmia? Vastaamalla edes yhteen kohtaan ”kyllä”, voi se tarkoittaa suuriakin tuotos-ja tulonmenetyksiä.

Käyttäjän elisa_vettenranta kuva
Elisa
Vettenranta
Torstai
05/09/2019

Maidontuotanto on nykypäivänä entistä haastavampaa liiketoimintaa, jossa kaiken täytyy toimia saumattomasti jokaisella lypsykerralla vuoden jokaisena päivänä. DeLaval haluaa varmistua että laitteistosi on jokaisella kerralla Lypsyvalmis!

Käyttäjän stommila kuva
Sinikka
Tommila
Maanantai
20/08/2018

Minun Maatilani -ohjelmisto on suosittu nautatilallisten keskuudessa, sillä se auttaa tilan hallinnointia ja on hyvä apuväline toiminnan kehittämisessä. Ohjelman moduulien ansiosta nautatilallinen voi valita juuri tarvitsemansa ominaisuudet palveluun – maksamatta mistään ylimääräisestä.

Käyttäjän holmame kuva
Merja
Holma
Maanantai
02/07/2018

Maidon hinnoittelu muuttuu korkeita pitoisuuksia suosivaksi. Erityisesti maidon rasvan arvo suhteessa valkuaiseen on kohonnut useissa maissa viime kuukausina. Suomessa Valio on ilmoittanut nostavansa rasvan arvoa ensi vuoden alussa. Korkeampiin pitoisuuksiin pystytään vaikuttamaan rehuilla ja ruokintakäytännöillä.

Käyttäjän holmame kuva
Merja
Holma
Maanantai
08/05/2017

Sorkkien hyvä terveys vaikuttaa oleellisesti lehmien tuotokseen ja hedelmällisyyteen. Ontumisen aiheuttama tuotosmenetys voi olla useita satoja litroja. Sen lisäksi tiinehtyminen siirtyy, mikä osaltaan kasvattaa tappioita. Terve lehmä vaatii säännöllisen sorkkahoidon, vaikka ruokinta ja olosuhteet olisivat kohdallaan.

Sivut