Hyvin harvassa nykykarjassa sonni on paikalla. Tämän vuoksi ihmisen pitää havaita kiima ja siementää lehmä. Lehmän saaminen tiineeksi ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä vuosikymmenten jalostustyön tuloksena lehmistämme on tullut tuottoisia, mutta samalla erilaiset tiinehtymisongelmat ovat lisääntyneet.
Olet täällä
Lypsylehmä


Kevät tekee tuloaan ja lämpö alkaa helliä pitkän talven jäljiltä. Lehmien lämpöstressistä puhutaan joka kevät, mutta mitä se todellisuudessa oikein tarkoittaa lehmälle ja tilalle ja voiko ja kannattaisiko sitä ehkäistä?

Esiintyykö karjassasi utaretulehduksia, onko karjan soluluku koholla tai onko vetimien kunnossa ongelmia? Vastaamalla edes yhteen kohtaan ”kyllä”, voi se tarkoittaa suuriakin tuotos-ja tulonmenetyksiä.

Maidontuotanto on nykypäivänä entistä haastavampaa liiketoimintaa, jossa kaiken täytyy toimia saumattomasti jokaisella lypsykerralla vuoden jokaisena päivänä. DeLaval haluaa varmistua että laitteistosi on jokaisella kerralla Lypsyvalmis!

Minun Maatilani -ohjelmisto on suosittu nautatilallisten keskuudessa, sillä se auttaa tilan hallinnointia ja on hyvä apuväline toiminnan kehittämisessä. Ohjelman moduulien ansiosta nautatilallinen voi valita juuri tarvitsemansa ominaisuudet palveluun – maksamatta mistään ylimääräisestä.

Maidon hinnoittelu muuttuu korkeita pitoisuuksia suosivaksi. Erityisesti maidon rasvan arvo suhteessa valkuaiseen on kohonnut useissa maissa viime kuukausina. Suomessa Valio on ilmoittanut nostavansa rasvan arvoa ensi vuoden alussa. Korkeampiin pitoisuuksiin pystytään vaikuttamaan rehuilla ja ruokintakäytännöillä.

Sorkkien hyvä terveys vaikuttaa oleellisesti lehmien tuotokseen ja hedelmällisyyteen. Ontumisen aiheuttama tuotosmenetys voi olla useita satoja litroja. Sen lisäksi tiinehtyminen siirtyy, mikä osaltaan kasvattaa tappioita. Terve lehmä vaatii säännöllisen sorkkahoidon, vaikka ruokinta ja olosuhteet olisivat kohdallaan.

Ammottavatko viljalaarit uuden satokauden alkaessa? Viljan vaihto kuumennettuun viljakomponenttiin voi tuottaa yllättävän hyviä tuloksia.

Tiesitkö, että Israelin lypsykarjatiloilla on maailman korkein keskituotos, lähes 12 000 kiloa? Kierros Taman Kibbutsilla, Dairy School of Israelissa, Nazaretin ja Golanin kukkuloiden viljelyksillä ja 350-550 lehmän robottitiloilla oli mielenkiintoinen kokemus.

Säilöntä muuttuu -pysytkö mukana kehityksessä?