Olet täällä

Metsä

Käyttäjän Helena Pesola kuva
Helena
Pesola
Perjantai
17/01/2020

Joulukuusen hakureissulla parimetrisiä kuusentaimia tulee katseltua kotimetsässä tavallista tarkemmin lähietäisyydeltä. Kauempaa silmäiltynä kelpo joulukuusilta näyttäneet puut ovatkin lähempää katsottuna monenlaisten ravinnehäiriöiden kourissa. Taitaa olla syytä kerätä kuusista neulasnäyte ja korjata metsän ravinnetilanne tasapainoon!

Käyttäjän samuli.kallio@yara.com kuva
Samuli
Kallio
Tiistai
26/04/2016

Suomi nojaa vieläkin siihen kuuluisaan puujalkaan. Kasvua haetaan nyt tosissaan metsistä ja metsäteollisuudesta.

Käyttäjän Ilkka Tuominen kuva
Ilkka
Tuominen
Maanantai
05/10/2015

Valio-Myrsky sai perussijoittajan pohtimaan metsää sijoituskohteena ja omaisuusluokkana.

Käyttäjän Jyri Hietala kuva
Jyri
Hietala
Perjantai
05/06/2015

Uuteen hallitusohjelmaan on kirjattu tärkeä tavoite puurakentamisen edistämisen kannalta. Alkaneella hallituskaudella puurakennusmateriaali tuodaan tasavertaisempaan asemaan muihin rakennusmateriaaleihin nähden purkamalla sellaisia rakentamismääräyksiä, jotka aiemmin ovat estäneet puun käyttöä. Julkisen sektorin roolia korostaa myös sen asema julkisten hankintastandardien luonnissa ja käyttöönotossa.

Käyttäjän Anna-Kaisa Rämö kuva
Anna-Kaisa
Rämö
Keskiviikko
10/12/2014

Suomen luonnontuotealalla on paljon kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia. Elintarvikkeiden ekologisuus, turvallisuus ja helppous ovat kasvavia trendejä kuluttajien keskuudessa maailmanlaajuisesti. Suomalaisten luonnontuotteiden kilpailuvaltit vientimarkkinoilla ovat erityisesti luonnonmarjojen korkeat hivenainepitoisuudet, tuotteiden puhtaus sekä voimakkaat aromit.

Käyttäjän Jyri Hietala kuva
Jyri
Hietala
Keskiviikko
05/02/2014

Suomen metsäteollisuus elää murrosvaihetta. Metsäteollisuuden investoinnit kotimaahan ovat laskeneet rajusti. Ulkomaista sijoituspääomaa ei ole onnistuttu houkuttelemaan ulospäin pakenevan pääoman kompensaatioksi. Tilanne on lähtökohtaisesti samantyyppinen Ruotsissa.

Käyttäjän Elina Antila kuva
Elina
Antila
Torstai
05/04/2012

Lueskelin hiljan Metsäntutkimuslaitoksen tuoreimpia tilastoja suomalaisten luonnossa liikkumisesta. Tutkimusten mukaan yli kaksi kolmasosaa suomalaisista harrastaa metsässä kävelyä ja yli puolet meistä marjastaa tai kesämökkeilee. Lähes kaikilla on jonkin metsään liittyvä harraste.
Luonnossa – etenkin metsässä – vietetään siis paljon aikaa.