Joulukuusen hakureissulla parimetrisiä kuusentaimia tulee katseltua kotimetsässä tavallista tarkemmin lähietäisyydeltä. Kauempaa silmäiltynä kelpo joulukuusilta näyttäneet puut ovatkin lähempää katsottuna monenlaisten ravinnehäiriöiden kourissa. Taitaa olla syytä kerätä kuusista neulasnäyte ja korjata metsän ravinnetilanne tasapainoon!
Olet täällä
Metsä


Suomi nojaa vieläkin siihen kuuluisaan puujalkaan. Kasvua haetaan nyt tosissaan metsistä ja metsäteollisuudesta.

Valio-Myrsky sai perussijoittajan pohtimaan metsää sijoituskohteena ja omaisuusluokkana.

Uuteen hallitusohjelmaan on kirjattu tärkeä tavoite puurakentamisen edistämisen kannalta. Alkaneella hallituskaudella puurakennusmateriaali tuodaan tasavertaisempaan asemaan muihin rakennusmateriaaleihin nähden purkamalla sellaisia rakentamismääräyksiä, jotka aiemmin ovat estäneet puun käyttöä. Julkisen sektorin roolia korostaa myös sen asema julkisten hankintastandardien luonnissa ja käyttöönotossa.

Suomen luonnontuotealalla on paljon kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia. Elintarvikkeiden ekologisuus, turvallisuus ja helppous ovat kasvavia trendejä kuluttajien keskuudessa maailmanlaajuisesti. Suomalaisten luonnontuotteiden kilpailuvaltit vientimarkkinoilla ovat erityisesti luonnonmarjojen korkeat hivenainepitoisuudet, tuotteiden puhtaus sekä voimakkaat aromit.

Suomen metsäteollisuus elää murrosvaihetta. Metsäteollisuuden investoinnit kotimaahan ovat laskeneet rajusti. Ulkomaista sijoituspääomaa ei ole onnistuttu houkuttelemaan ulospäin pakenevan pääoman kompensaatioksi. Tilanne on lähtökohtaisesti samantyyppinen Ruotsissa.

Lueskelin hiljan Metsäntutkimuslaitoksen tuoreimpia tilastoja suomalaisten luonnossa liikkumisesta. Tutkimusten mukaan yli kaksi kolmasosaa suomalaisista harrastaa metsässä kävelyä ja yli puolet meistä marjastaa tai kesämökkeilee. Lähes kaikilla on jonkin metsään liittyvä harraste.
Luonnossa – etenkin metsässä – vietetään siis paljon aikaa.