Olet täällä

Ohra

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Perjantai
23/04/2021

Kasvukausi 2020 oli sääoloiltaan poikkeuksellinen ja aiheutti runsaasti jälkiversontaa viljakasvustoissa. Ohran tärkkelyspitoisuus jäi ennätyksellisen matalaksi. Kulunut satovuosi jää mieleen koronapandemian aiheuttamista laajoista rajoitustoimista sekä viljan kovasta kysynnästä maailmalla ja erityisesti Kiinassa.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Torstai
11/04/2019

Otsikon mukaisen sanonnan olemme itse kukin kuulleet useita kertoja. On myös toinen sanonta: joka ei vanhaa tunne, ei voi uutta luoda. Tilastoja ja ennusteita on tärkeä opetella lukemaan ja tulkitsemaan. Siitä on hyötyä oman toiminnan suunnittelussa ja ainakin niistä saa hyviä keskustelun aiheita.

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Tiistai
26/02/2019

Sampsan Maakuntapäiville Etelä-Pohjanmaan ruokaprovinssiin oli lähtenyt matkaan viidenkymmenen opiskelijan ryhmä ja saimme tehdasvierailulla Koskenkorvalla aikaan vilkasta ja mielenkiintoista keskustelua.

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Maanantai
16/07/2018

Siksipä Ylistarossa on jälleen kasvamassa Tärkkelysohrakoe, jossa haetaan edelleen nykyisiäkin tuottoisampia ohralajikkeita: suurijyväisyyttä, tärkkelyspitoisuutta, satopotentiaalia ja viljelyvarmuutta. Ohralajikkeiden valikoima on nykyisinkin jo laaja, mutta tärkkelysohrakokeessa haluamme selvittää nimenomaan Koskenkorvan tehtaalle erityisen hyvin soveltuvia lajikkeita.

Käyttäjän kujalsa kuva
Sanna
Kivelä
Torstai
06/04/2017

Mallasohralajikkeiden hyväksymismenettely herättää aika-ajoin kysymyksiä ja on hyvä avata käytäntöjä suurimpien Euroopan maiden osalta.  Tyypillisesti valinnan tai suosituksen tekevät kansalliset elimet oman maansa tai markkina-alueensa lähtökohdista.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
20/03/2017

Viljamarkkinoiden kehittymistä tulee seurata koko ajan. Suunnitelmia voi tarkentaa markkinanäkymien mukaan aina siihen saakka kun kylvökoneen vantaat lasketaan huhti-toukokuussa muokattuun peltoon.

Käyttäjän kujalsa kuva
Sanna
Kivelä
Keskiviikko
07/09/2016

Ensisijaisesti valloitusretkille lähdettäessä on huolehdittava siitä, että perusasiat ovat kunnossa ja dokumentoitavissa.

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Perjantai
22/01/2016

Tärkkelysohran sopimusviljelyä 15 vuotta - tai vähän enemmänkin

Asko
Rantanen
Perjantai
18/12/2015

Ohran valkuisen alhaisuus näkyy niin viljaviinan ja ohratärkkelyksen kuin OVR- ja TTR-rehujenkin tuotannossa.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
06/07/2015

Kasvukauden alku on ollut viileä ja sateinen. Vaikka kylvötyöt vaativat ennätyksellisen pitkän ajan, ovat kasvustot kehittyneet sääoloihin nähden nopeasti. Runsas kosteus on lisännyt kasvitautien riskiä; jo rikkakasviruiskutusten aikaa ohrien oraissa on ollut havaittavissa verkkolaikkua. 

Sivut