Olet täällä

Ohra

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Maanantai
16/07/2018

Siksipä Ylistarossa on jälleen kasvamassa Tärkkelysohrakoe, jossa haetaan edelleen nykyisiäkin tuottoisampia ohralajikkeita: suurijyväisyyttä, tärkkelyspitoisuutta, satopotentiaalia ja viljelyvarmuutta. Ohralajikkeiden valikoima on nykyisinkin jo laaja, mutta tärkkelysohrakokeessa haluamme selvittää nimenomaan Koskenkorvan tehtaalle erityisen hyvin soveltuvia lajikkeita.

Käyttäjän kujalsa kuva
Sanna
Kivelä
Torstai
06/04/2017

Mallasohralajikkeiden hyväksymismenettely herättää aika-ajoin kysymyksiä ja on hyvä avata käytäntöjä suurimpien Euroopan maiden osalta.  Tyypillisesti valinnan tai suosituksen tekevät kansalliset elimet oman maansa tai markkina-alueensa lähtökohdista.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
20/03/2017

Viljamarkkinoiden kehittymistä tulee seurata koko ajan. Suunnitelmia voi tarkentaa markkinanäkymien mukaan aina siihen saakka kun kylvökoneen vantaat lasketaan huhti-toukokuussa muokattuun peltoon.

Käyttäjän kujalsa kuva
Sanna
Kivelä
Keskiviikko
07/09/2016

Ensisijaisesti valloitusretkille lähdettäessä on huolehdittava siitä, että perusasiat ovat kunnossa ja dokumentoitavissa.

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Perjantai
22/01/2016

Tärkkelysohran sopimusviljelyä 15 vuotta - tai vähän enemmänkin

Asko
Rantanen
Perjantai
18/12/2015

Ohran valkuisen alhaisuus näkyy niin viljaviinan ja ohratärkkelyksen kuin OVR- ja TTR-rehujenkin tuotannossa.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Maanantai
06/07/2015

Kasvukauden alku on ollut viileä ja sateinen. Vaikka kylvötyöt vaativat ennätyksellisen pitkän ajan, ovat kasvustot kehittyneet sääoloihin nähden nopeasti. Runsas kosteus on lisännyt kasvitautien riskiä; jo rikkakasviruiskutusten aikaa ohrien oraissa on ollut havaittavissa verkkolaikkua. 

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Maanantai
27/04/2015

USA:n huoli - Etanoliteollisuuden raaka-ainehankinnassa tulisi maksaa oikenlaisesta raaka-aineesta: tärkkelyspitoisuudesta!

Käyttäjän roumio kuva
Marjo
Marttila
Maanantai
13/04/2015

Vaalitaisto käy kuumana, mutta harmittaa, että loka kaatui tällä kertaa suomalaisen maatilayrittämisen niskaan.

Käyttäjän salopju kuva
Juha
Salopelto
Maanantai
05/01/2015

Tiken tilaston mukaan kesällä 2014 Suomessa viljeltiin 133 eri ohralajiketta. Kärkikymmenikköön mahtuvat sellaiset vanhat lajikkeet kuin Voitto, Saana, Barke ja Vilde. Nämä kaikki lajikkeet ovat olleet jo pitkään myynnissä ja viljelyssä. Saanalla taitaa olla ikää yli 20 vuotta.