Olet täällä

Öljykasvit

Käyttäjän jlaurine kuva
Jaakko
Laurinen
Maanantai
28/06/2021

Ensimmäiset rypsialan kasvun merkit olivat ilmassa jo alkukeväästä, kun öljykasvisadon korkea hintataso ja suuri kotimainen kysyntä saivat monet viljelijät ottamaan öljykasvit mukaan viljelysuunnitelmiinsa. Lopullisen sysäyksen rypsialan ennakoitua suuremmalle kasvulle antoivat lopulta myöhäisiksi venyneet kylvöt, joiden takia moni viljelijä muutti vielä viime hetkellä kylvösuunnitelmiaan. Jopa peitatut kylvösiemenet loppuivat kaupoista lopulta, kun yhä useampi päätyi kylvämään rypsiä.

Käyttäjän katja1980 kuva
Katja
Hämäläinen
Maanantai
28/10/2019

Eurooppalaiset kuluttajat peräänkuuluttavat yhä kestävämpää kasvintuotantoa. Keinoja muun muassa rypsin ja rapsin tuholaisten torjumiseen etsitään vimmatusti, ja keinovalikoima vaihtelee viljelyteknisistä menetelmistä aina tuholaisia kestäviin lajikkeisiin. Haaste on kova, mutta ei ylitsepääsemätön.   

Käyttäjän jlaurine kuva
Jaakko
Laurinen
Maanantai
28/11/2016

Öljykasvien ja muiden erikoiskasvien viljely vaatii vaivannäköä, mutta tuottomahdollisuuskin on parempi. Tietoa parhaista käytännöistä löytyy eikä kysyvä tieltä eksy. Lähde rohkeasti öljykasvinviljelijäksi ensi keväänä!

Käyttäjän jlaurine kuva
Jaakko
Laurinen
Tiistai
29/03/2016

Miten uudistaa ”vakiintuneet tavat ja toimintamallit”.