Olet täällä

Blogi

Käyttäjän kalkki kuva
Sari
Yli-Savola
Perjantai
07/01/2022

Sijoitustoiminnan yllä leijuu aina uhka sijoituksen epäonnistumisesta. Riski ja tuotto-odotus kulkevat käsikkäin ja niiden välillä on käynnissä ikuinen köydenvetokisa. Riskien arviointi on tuuripeliä, joka hyvin harvoin onnistuu täydellisesti, tuotto-odotuksista nyt puhumattakaan. Sijoitusmaailmassa neuvotaankin hajauttamaan sijoitukset eri kohteisiin riskien pienentämiseksi.

Käyttäjän Mika Erkkilä kuva
Mika
Erkkilä
Maanantai
27/12/2021

Fosforin ja typen hinta on tuplaantunut vuodessa, mutta kalkituskustannus on pysynyt jotakuinkin ennallaan. Kalkin osuus maatilojen tuotantokustannuksista tulee ensi vuonnakin olemaan noin 5 prosenttia ja sillä tehdään perusta kaikille muille ostopanoksille sekä oman työn tuloksille.

Käyttäjän Henry Mantsinen kuva
Henry
Mantsinen
Tiistai
21/12/2021

Vuosi on pian vaihtumassa uuteen ja on aika katsoa jo vuoteen 2022. Toivottavasti tämä talvi tarjoaisi sekä hyviä hiihtokelejä että myös hyvät puunkorjuukelit. Kun puu liikkuu Suomessa, tietää se hyvinvointia ja vaurautta kansalle. 

Käyttäjän Tero Eerikäinen kuva
Tero
Eerikäinen
Maanantai
13/12/2021

Tämän päivän vasikat ovat vaativia. Ei riitä, että vasikka pysyy hengissä ja että sillä on maitoa tarjolla. Jokainen vasikoiden kanssa tekemisissä oleva tietää, että vain hyvin voineesta ja hyvin kasvaneesta vasikasta tulee tuottava lehmä tai sonni. Hyvä alku on tärkein etappi naudan elämässä, eikä sen laadusta ole varaa tinkiä.

Käyttäjän Kari Kiltilä kuva
Kari
Kiltilä
Tiistai
07/12/2021

Koskenkorvan tehtaalla kertyy jälleen lajikkeiden laatutietoja vastaanottamastamme ohrasta. Muista merkitä myös tieto lajikeesta kippiajan varauksen yhteydessä.

Käyttäjän moravuo kuva
Minna
Oravuo
Maanantai
29/11/2021

Luke julkaisi tiedon viljelykasvien tuotannosta tällä viikolla. Kokonaissato on 2000-luvun heikoin, mutta esimerkiksi ohran osalta pitää kurkistaa huomattavasti kauemmas historiaan löytääkseen yhtä huonon satovuoden. Toki tässä tarkastelussa ei suhteuteta tuotantomäärä viljelyalaan, vaan tarkastellaan pelkkiä tuotantomääriä. Yhtä kaikki, heikko sato ja huono tarjonta näkyy ja kuuluu kautta median.

Käyttäjän venla.jokela kuva
Venla
Jokela
Keskiviikko
24/11/2021

Viime aikoina kohonneet lannoitteiden hinnat ovat saaneet kasvavan kiinnostuksen laajempaan lannan hyödyntämiseen lannoituksessa. Ensi keväälle odotetaankin lannalle suurta kysyntää myös kasvinviljelytilojen taholta. Tilojen, jotka suunnittelevat lannan myyntiä toisille tiloille, kannattaakin varautua jo hyvissä ajoin kevääseen. Yksi toimista on lanta-analyysin teettäminen talven aikana.

Käyttäjän Dan_Kjallberg kuva
Dan
Kjällberg
Torstai
04/11/2021

Elämme aikaa, jolloin ilmastoasioista keskustellaan laajasti sekä maailmanlaajuisesti että Suomessa. Eikä syyttä, useimmat ihmiset ovat huomanneet, että säämme on aikaisempaa lämpimämpi, on pitkiä joko täysin kuivia tai sateisia kausia, myrskyjä on yhä useammin, valkoiset talvetkaan eivät ole enää itsestäänselvyys. Kaikkea vastaavaa on tapahtunut toki ennenkin, mutta nyt sää vaihtuu äärimmäisyydestä toiseen paljon aikaisempaa useammin.

Käyttäjän Olli Kasurinen kuva
Olli
Kasurinen
Torstai
21/10/2021

Haluan kasvattaa karjakokoa. Miten tuotan enemmän maitoa pienemmillä kustannuksilla ja työvoimalla? Miten kasvatan karjakokoa hallitusti tai miten järjestän kolmannen lypsykerran eniten lypsäville? Erälypsy lypsyrobotilla saattaa olla tilallesi sopiva vastaus näihin kysymyksiin!

Käyttäjän akselsson kuva
Kalle
Erkkola
Torstai
07/10/2021

Luonnonvarojen rajallisuus ja tavoitteet yhä kestävämpiin liiketoimintamalleihin ovat saaneet monet yritykset panostamaan kiertotalouteen. Kiertotaloudessa hyödynnetään eri tuotannoissa syntyviä sivuvirtoja, joita aiemmin leimattiin jätteiksi, mutta jotka lähemmässä tarkastelussa muuttuvat entistä useammin hyödyllisiksi, joko sellaisenaan käytettäväksi tai sopiviksi raaka-aineiksi uuteen prosessiin.

Sivut