Olet täällä

DuPont

DuPont™ vahvasti läsnä Suomen maataloudessa

Tutkimus- ja kehitystyön tuloksena kansainvälinen DuPont™ tuo Suomen markkinoille uusia nykyaikaisia kasvinsuojeluaineita jotka suojelevat viljelykasveja rikkakasveilta, kasvitaudeilta tai tuhohyönteisiltä. Perusteellisesti tutkitut alkuperäiset ja hyvin jäljitettävissä olevat kasvinsuojeluaineet varmistavat laadukkaan sadon ja ovat lisäksi yhä tärkeämpi osa elintarvikeketjua. Paikalliset kokeet ja käyttäjäkokemukset ovat tärkeä osa DuPont™ laatu- ja turvallisuusvaatimuksia, kun Suomeen rekisteröidään uusia kasvinsuojeluaineita. Ammattikäyttäjille tarkoitetussa DuPont™ tuotevalikoimassa  on rikkakasvien, kasvitautien ja tuhohyönteisten torjunta-aineita viljoille, öljykasveille, perunalle, sokerijuurikkaalle sekä hedelmä- ja vihannesviljelyksille.

DuPont™, gramma-aineiden valmistaja tuli kertaheitolla siemenmarkkinoille ostamalla Pioneerin 1997. Suomessa innostus syysrapsiin on kasvanut ja Pioneerin Maximus PR44D06 lajikkeesta on saatu hyviä kokemuksia, keskisadot 4,7 tonnia/ha. Rehumaissin viljely kiinnostaa yhä useampia ja Pioneerin aikaisista ja suurisatoisista hybridimaissilajikkeista on myös saatu hyviä kokemuksia.

DuPont™ työllistää Suomessa lähes 600 henkilöä seitsemällä paikkakunnalla. DuPont™ Industrial Bioscience (IB) osaston tehtaista viisi sijaitsee Suomessa ja Nutrition and Health yksiköllä on Kotkassa xylitolia ja fruktoosia valmistava tuotantolaitos. Tehtaat ovat suuria maataloustuotteiden käyttäjiä, DuPont™ ostaa vuosittain 35 miljoona kiloa suomalaista viljaa. Suomalaisen viljan laatu ja kasvinsuojeluaineiden alkuperä sekä jäljitettävyys ovat hyvin tärkeitä. DuPont™ Jokioisten ja Vaasan tehtaat jatkojalostavat suomalaista viljaa.  Jokioisten tehdas käyttää ohraa vuosittain reilut parikymmentä miljoonaa kiloa,  josta valmistetaan  beta-amylaasi-entsyymiä tärkkelysteollisuudelle pääasiassa vientiin. Vaasan tehtaassa valmistetut rehuentsyymit taas auttavat tuotantoeläimiä hyödyntämään rehun raaka-aineita  tehokaammin ja parantavat  näin kotieläintuotannon  kannattavuutta.

DuPont™ kasvinsuojeluaineet ammattikäyttäjille:

Kasvitautien torjuntaan: Acanto®, Acanto® Prima

Rikkakasvien torjuntaan: Ally® 50 ST, Ally® Class, CDQ™ SX®, Express® 50 SX®, Express® Gold SX®, Harmony® 50 SX®, Premium™ Classic SX®, Ratio® 50 SX®, Refine® Super SX®,   Safari®  ja Titus® WSB.

Tuhohyönteisten torjuntaan: Avaunt®, Steward®

Ruiskun pesuaine: All Clear® Extra ruiskunpesu

Lisätietoa www.dupont.fi

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina käyttöohjeet ja pakkausmerkinnät huolellisesti ennen käyttöä. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja lausekkeet. DuPont™ kasvinsuojeluaineet vain  ammattikäyttöön.