Olet täällä

Säkylän sokeritehtaan tuotantokausi paketissa

Kauden viimeiset juurikkaat leikattiin lauantaina aamupäivällä ja viimeisiä sokereita keitetään parhaillaan. 62 päivää kestäneen käyntikauden aikana tehtaalla on jalostettu juurikkaista sokeria ympäri vuorokauden. Tänä vuonna juurikkaita myös vastaanotettiin ensikertaa ympäri vuorokauden.

Nostokauden sääolosuhteet olivat haastavat, sillä vettä satoi paikoitellen hyvinkin runsaasti. Käyntikauden alussa oli hieman haasteita saada juurikasta tehtaalle, mutta tilanne tasaantui muutaman ensimmäisen viikon jälkeen. Sato hehtaarilta oli noin 37 tonnia ja juurikkaiden sokeripitoisuus on keskimäärin 16,4 prosenttia.  Luvut ovat lähellä viiden vuoden keskiarvoja, ja sato on hyvä olosuhteet huomioon ottaen.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä