Sucros käynnistää viljelijähankinnan tehokampanjan

Tavoitteena 200 uutta viljelijää 200 päivässä.

Kiinnostus ja kysyntä suomalaista sokeria kohtaan on kasvussa. Sokeriyhtiö Sucros tavoittelee voimakasta kasvua suomalaiseen sokerijuurikkaan viljelyyn ja etsii jatkuvasti uusia viljelijöitä. Nyt viljelijähankintaa tehostetaan kampanjalla, jossa tavoitellaan 200 uuden viljelysopimuksen syntymistä 200 päivän aikana.

Sucros käynnistää Suomessa täysin poikkeuksellisen hankkeen ja rekrytoi 200/200-kampanjaan myynnin ja maatalousalan ammattilaisia, jotka keskittyvät seitsemän kuukauden ajan uusien viljelijöiden hankintaan. Lähtökohtana on, että myynnin ja maatalousalan osaajat toimivat pareina ja ovat yhteydessä viljelijöihin sekä puhelimitse että tilavierailuilla.

- Sokerijuurikkaan kannattavuus erottuu edukseen muihin vaihtoehtoisiin viljelykasveihin verrattuna ja se on hyvä kasvi tilan viljelykierrossa. 200/200-projektilla haluamme lisätä viljelijöiden tietoisuutta sokerijuurikkaan viljelyn eduista, Sucroksen maatalousjohtaja Tero Tanner kertoo.

Tavoitteena on kasvattaa Säkylän sokeritehtaan tuotanto 100 miljoonaan kiloon. Uusia viljelijöitä tähän tarvitaan vähintään projektin tavoitteeksi asetettu 200.

- Nykyinen toimialasopimus kattaa myös vuoden 2019 ja tämän takia voimme aloittaa uusien viljelijöiden rekrytoinnin täydellä teholla jo kuluvana kesänä. Olemme näkyvästi mukana myös kesän OKRA-maatalousnäyttelyssä ja toivotamme kaikki juurikkaan viljelystä kiinnostuneet tervetulleeksi käymään osastollamme ja keskustelemaan aiheesta kanssamme, Tanner sanoo.

200/200-tehokampanja käynnistyy tämän vuoden elokuussa ja jatkuu helmikuulle 2019 saakka.

Kevään kylvöt etenivät keskimääräisessä aikataulussa

Sokerijuurikkaan kylvöt käynnistyivät koko maassa toukokuun ensimmäisellä viikolla keskimääräiseen aikaan. Toukokuun erittäin lämmin ja kuiva jakso on hidastanut myös sokerijuurikkaan taimettumista, ja osissa viljelyaluetta taimettuminen on ollut epätasaista. Sokerijuurikkaalla on kuitenkin pitkä kasvukausi, joten kasvava juurikas pystyy käyttämään hyödykseen tulevat sateet.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja