Sokerijuurikkaan viljelysopimukset hyvään vauhtiin Okrassa

Okra-maatalousnäyttely oli Sucrokselle erittäin onnistunut: neljän päivän aikana solmittiin 194 viljelysopimusta vuodelle 2019

Okra-maatalousnäyttely oli Sucrokselle erittäin onnistunut: neljän päivän aikana solmittiin 194 viljelysopimusta vuodelle 2019.

Sucroksen viljelykonsulentit ahkeroivat heinäkuun ensimmäisellä viikolla Okra-maatalousnäyttelyssä neljä päivää viljelysopimusten parissa. Viljelysopimusten tekeminen aloitettiin ensimmäistä kertaa tehostetusti jo Okra-maatalousnäyttelyssä ja se kannatti, sillä noin kolmasosa nykyisistä sokerijuurikkaan sopimusviljelijöistä vieraili Sucroksen osastolla ja hoiti tulevan kasvukauden sopimusasiat kuntoon. Moni viljelijöistä myös kasvatti viljelyalaa tulevalle kaudelle.


- Okra toimii erinomaisesti viljelijät yhteen keräävänä näyttelynä, jota ajattelimme hyödyntää viljelysopimusten teossa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sopimuksia tehdään tulevalle vuodelle näin aikaisin ja tälle on selvästi tilausta. Tavoitteenamme on ilman muuta kehittää tätä toimintamallia myös tuleville vuosille, maatalousjohtaja Tero Tanner sanoo.

Osasto tarjosi hyvät puitteet viljelysopimusten tekoon, sillä Sucros oli varannut viljelijöille oman tilan, jossa he saivat rauhassa keskustella viljelykonsulenttien kanssa ja kahvittelun lomassa tehdä sopimuksen.

Sucroksen Okra-osastolla oli tarjolla myös hattaraa ja uudella Dansukker Minihillosokerilla valmistettua mansikkahilloa. Uusi Minihillosokeri on valmistettu suomalaisesta juurikassokerista, ja se vastaa niiden kuluttajien tarpeisiin, jotka toivovat vähemmän makeaa hilloa. Hattaraa pyöräytettiin yhteensä reilulle 5000 messuvieraalle ja hilloa maisteli noin 2000 henkilöä. Osastolla kävi siis mukava kuhina koko nelipäiväisen näyttelyn ajan.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja