Olet täällä

Säkylän sokeritehdas käynnistyy 1.10.

Säkylän sokeritehdas käynnistyy 1.10.

Sokerijuurikkaan pinta-ala nousi noin 700 hehtaarilla viime vuodesta. Kasvukauden olosuhteet ovat olleet vaihtelevat, mutta kaiken kaikkiaan lämpöä ja sadetta on saatu riittävästi. 
Kuluva kasvukausi on ollut pitkä, sillä valtaosa juurikkaista kylvettiin lämpimän kevään ansiosta jo ennen vappua. Alkukasvukaudesta kuivuus vaivasi hieman koko viljelyalueella, mutta loppukesästä on saatu sopivan lämmön lisäksi myös riittävästi sadetta, mikä on edesauttanut juurikkaan kasvua. 

Sokerijuurikkaan nostoja aloitellaan syyskuun loppupuolella ja tehdas käynnistyy 1.10.

Tehtaalla on kevään ja kesän aikana toteutettu muutoksia, jotka tuovat parannusta sekä laatuun että tuotannon energiatehokkuuteen. Keittokattiloihin tehdyt muutokset varmistavat höyrynkulutuksen tasaisuuden ja parantavat myös tuotteen laatua.  

Tästä käyntikaudesta lähtien tehtaalle saapuvista kuormista otettujen näytteiden sokeripitoisuus analysoidaan Säkylän tehtaalla. Aikaisemmin näytteet lähetettiin Ruotsiin analysoitavaksi, mikä viivästytti tulosten saamista. Uudistuksen myötä viljelijät saavat tiedot kuormiensa sokeripitoisuudesta huomattavasti nopeammin. 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä