Olet täällä

Teppekille hätälupa porkkanakempin torjuntaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on myöntänyt Teppekille hätäluvan porkkanakempin torjuntaan porkkanalla. Lupa on voimassa 23.5-10.9.2020 välisenä aikana.

Porkkanakempin vioittamia porkkanalehtiä (suurenna klikkaamalla)Ensimmäinen ruiskutus tehdään heti, kun kasvustossa havaitaan tuholaisia. Käsittely voidaan tarvittaessa uusia aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä ruiskutuksesta. Teppekiä voidaan ruiskuttaa maksimissaan kaksi kertaa kasvukauden aikana. Käyttömäärä on 0,14 kg valmistetta/ha ja vesimäärä 200-400 l/ha. Teppekin varoaika käytettäessä porkkanakempin torjuntaan on 21 vrk. Käytä Teppekiä osana normaalia porkkanakempin torjuntastrategiaa, jossa vuorotellaan eri vaikutustavan omaavia valmisteita.

Teppeki-valmisteella käsitellyillä porkkanoilla on vientikielto maasta eikä niitä saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle. Vientikielto on voimassa, kunnes asetus porkkanan jäämien enimmäismäärän (MRL) muuttamisesta on astunut voimaan.

Teppekin varsinainen rekisteröinti kattaa kirvojen torjunnan omenalta, päärynältä, perunalta, rukiilta, ruisvehnältä, syys-, kevät- ja spelttivehnältä, kauralta sekä syys- ja kevätohralta.  

Lisäksi Minor use -käyttökohteita ovat: Kirvojen ja jauhiaisten (myös etelänjauhiainen (Bemisia tabaci)) torjuntaan koristekasveilla kasvihuoneessa ja avomaalla. Kirvojen ja jauhiaisten (myös etelänjauhiainen (Bemisia tabaci)) torjuntaan kurkulla (Cucumis sativus), kesäkurpitsalla (Cucurbita pepo), tomaatilla (Solanum lycopersicum) ja munakoisolla (Solanum melongena) kasvihuoneessa. Kirvojen torjuntaan keräkaalilla ja ruusukaalilla sekä tuoreena korjatulla herneellä, joka käytetään ilman palkoja avomaalla.

Lisätietoja Teppekistä löytyy Nordisk Alkalin nettisivuilta ja FarmitUutisesta.

Teppeki on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin valikoimista.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä