Olet täällä

Trans Farm panostaa öljyhamppuun

”Olemme selvittäneet hampun uusia käyttökohteita ja tapoja prosessoida hamppua. Luotamme siihen, että voimme tehdä hampulle sen, minkä teimme kuminalle” toimitusjohtaja Jyrki Leppälä toteaa. Öljyhampun viljelyn lisääminen on täysin mahdollista Suomessa. Kasvi tuo kaivattua monipuolisuutta viljelykiertoon ja sitoo tehokkaasti hiiltä. Yritykselle öljyhampun sopimustuotannon käynnistäminen on varteenotettava liiketoimintamahdollisuus.

Kuminaa jo 30 vuotta viljelyttäneen yrityksen kokemus öljyhampusta on kertynyt Suomessa jalostetun Finola-öljyhamppulajikkeen kylvösiementuotannosta jo usean vuoden ajan. Viime vuosina on puntaroitu sopimustuotannon mahdollisuuksia ja kartoitettu öljyhampun uusia käyttökohteita.

Kiinnostus erilaisiin hampputuotteisiin on viime vuosina kasvanut kohisten. Öljyhampun käyttömahdollisuudet ovat monet, terveellisiä siementuotteita elintarvikkeiksi ja hyvinvoinnin tueksi on jo nyt saatavilla. Öljyhampun siementuotteiden ohella on mahdollista hyödyntää kasvin CBD-pitoista biomassaa, mikäli viranomaispäätöksin tämä sallitaan.

Panostus öljyhamppuun vahvistui, kun Trans Farmille rekrytointiin henkilö kehittämään hampun viljelyttämistä. Lajikekehitys- ja siemenalan sekä markkinoinnin vahvan kokemuksen omaava Satu Pura aloitti Trans Farmilla hampputuotteiden tuotepäällikkönä 11.5.2020.

Satun yhteystiedot löytyvät Trans Farmin nettisivuilta.

 

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä