Olet täällä

Innostu ja onnistu -päivä

ProAgria Etelä-Pohjanmaan Innostu ja onnistu -ajankohtaispäivä kokoaa yhteen maatiloja juuri nyt koskevia asioita oli kyse sitten taloudesta, viljelystä tai tukiehdoista. Päivän pääteema on johtaminen, mikä on viime aikoina yksittäisenä asiana jopa korostunut, kun on nostettu esille maatilojen menestystekijöitä.

Lean-menetelmä on monen tilallisen huulilla juuri nyt. Työtä ja tapoja lean-opeilla tarkastelemalla tiloilla on saatu parempia tuloksia ja rentoutta työntekoon. Menetelmän toimivuutta tiloilla tarkastellaan tapahtuman paneelikeskustelussa. Äänessä paneelissa ovat maitoyrittäjät Viinamäen Farmi Oy:ltä Kurikasta, Savusen tilalta Ilmajoelta, Tmi Kemoffin tilalta Tervolasta sekä Kukkulan tilalta Sievistä ja sikayrittäjä Iso-Tuiskun tilalta Ilmajoelta.

Härkäpapu ja muut palkokasvit ovat erinomaisia vaihtoehtoja viljelykiertoon. Niillä on hyvä esikasviarvo, jolloin seuraavan vuoden lannoitusta voi vähentää varsinkin typen osalta. Lisäksi niillä on maata parantavia vaikutuksia ja  ne vähentävät kasvitauteja viljatilan viljelykierrossa. Viljelyn monipuolistamisesta on tapahtumassa omat tietoiskunsa.

  • Viljelyn monipuolistaminen on asia, jota tiloilla pitäisi pohtia, kertoo toimitusjohtaja Henri Honkala.
  • Monipuolinen viljelykierto on myös hyvä tapa hajauttaa viljelyn riskejä.

Tapahtuman tietoiskuissa on asiaa muun muassa pellon kasvukunnon parantamisesta, viljelykierron monipuolistamisesta, perunan viljelytekniikasta, työnantajavelvollisuuksista ja maiseman hoidosta. Lisäksi päivän aikana on klinikoita, joissa asiakas saa kysyä ja asiantuntija vastaa. Lyhyessä tapaamisessa kartoitetaan asiakkaan tilanne ja sovitaan jatkotoimenpiteistä. Tarjolla on klinikka omistajanvaihdosasioista ja lypsykarjan poikima-ajan haasteista.

Tapahtuma on maksuton. Lisätietoja täältä.

Päivämäärä: 
Ti, 20.03.2018 - klo: 09:30 - klo: 15:00
Tapahtumapaikka: 
Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki
Länsi-Suomi
Tapahtuman järjestäjä: 
ProAgria Etelä-Pohjanmaa