Olet täällä

Hankkijan takuusiemen

Hankkijan Takuusiemen - Aito, Tutkittu ja Turvallinen 

 

Aito

Tuotteemme aitous varmistetaan tuotannon eri vaihesissa. Jo kasvijalostajan toimittaman kantasiemenen lisäysmateriaali on tutkittu aitouden osalta jo kymmeniä, kenties jopa satoja kertoja. Lajikkeen tulee säilyttää aitoutensa koko sukupolvi- ja siementuotantoketjun läpi. Aitous varmennetaan myös jokaisella siementuotannossa olevalla peltolohkolla, jossa koulutettu ja asiansa tunteva viljelystarkastaja tutkii myös lajikkeen aitouden, kasvissa olevien tuntomerkkien ja erityispiirteiden avulla. Viljelystarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös monia muita sellaisia asioita, jotka ovat tuleentumisvaiheessa olevasta kasvustosta havaittavissa. Näitä ovat mm. vieraat viljalajit ja –lajikkeet, kasvitaudit, tuholaiset ja rikkakasvit. Lisäksi viljelystarkastuksen yhteydessä varmennutaan siitä, että siementuotantolohkolta ei löydy hukkakauraa. Myös siementuotantolohkojen viereisten lohkojen tilanne tarkistetaan mm. ristipölytteisten kasvilajien eristysetäisyyksien vuoksi.

Tutkittu

Takuusiemensäkkiin päätyvät siemenerät käyvät läpi lukuisia tutkimuksia. Jo ennen pakkaamolle toimittamista kaikki erät ovat käyneet läpi laboratoriotutkimukset, joissa siemenerien kelpoisuus Takuusiemeneksi, eli sertifioiduksi kylvösiemeneksi ensimmäisen kerran varmennetaan. Tässä vaiheessa olemme asettaneet vastaanotettaville siemenerille jo sertifiointiprosessissa tiukemmat raja-arvot esimerkiksi vieraiden viljalajien ja tuhannen jyvän painon suhteen. Vastaanotettavien erien tulee täyttää myös itävyyden osalta 85 % sertifiointirajaa tiukemmat arvot. Huomioitavaa on myös se, että itäviksi siemeniksi lasketaan vain normaalisti itäneet yksilöt.

Kunnostusprosessin jälkeen, jokaisesta markkinoille tulevasta siemenerästä toimitetaan näyte Eviran siementarkastusyksikön laboratorioon analysoitavaksi. Taustatietona sertifiointiprosessille on viljelystarkastajan kasvukaudella kirjoittama pöytäkirja siementuotantolohkolla suoritetusta viljelystarkastuksesta. Evira sertifioi, eli varmentaa jokaisen kauppaerän laadun ja myöntää sertifiointitodistuksen kauppaerälle, jonka jälkeen erä peitataan mahdollisia siemenlevinteisiä kasvitauteja vastaan, pakataan ja toimitetaan asiakkaalle. Merkkinä sertifioinnista löytyy jokaisesta Takuusiemensäkistä vakuustodistus.

Turvallinen

 

Takuusiemen on turvallinen valinta. Sen tuottaja on ollut varmuudella siementuotannon ammattilainen. Takuusiemen on kunnostettu nykyaikaisissa siemenkeskuksissa ja sen laatu on varmennettu viranomaisten toimesta. Näin ollen käyttäjä voi olla varma siitä, että tilalle toimitetaan ensiluokkaista, tervettä ja ennen kaikkea elinvoimaista, hyvin itävää sertifioitua kylvösiementä. Käyttämämme pakkausmateriaalit ovat turvallisia ja siementen suursäkit kuuluvat 4H-yhdityksen säkkikeräyksen piiriin.

 

Tutustu valikosta löytyvään Takuusiemenvalikoimaan ja tervetuloa keskustelemaan tuotteistamme lisää lähimpään Hankkijan myymälään.