Olet täällä

Hevosrehujen analysointi kannattaa

Hevosten rehut on hyvä analysoida sisäruokintakaudelle. Kuluneen kesän vaihtelevat ja osittain sateiset sääolot viivästyttivät korsirehujen korjuuta monin paikoin aiheuttaen rehujen laatuun paljon vaihteluita. Tutkimuksen avulla saadaan selville rehun ruokinnallinen laatu, ja voidaan välttää ruokintaan sopimattomien rehuerien käytön. Viljavuuspalvelun hevosten NIR- rehuanalyysi (41,90 €+ alv. /näyte) sisältää määritykset kuiva-aineesta, raakavalkuaisesta, sulavasta raakavalkuaisesta, sokerista sekä NDF-kuidusta. Tilaamalla Viljavuuspalvelusta hevosrehuanalyysin rehuarvot tulevat Ruotsissa käytössä olevasta hevosten omasta rehuarvojärjestelmästä. Hevosten oma rehuarvolaskenta antaa paremmat lähtökohdat hevosten ruokinnalle kuin märehtijöiden energia-arvoon perustuva järjestelmä. Lisäksi suosittelemme tutkituttamaan rehun kivennäiset sekä mikrobiologisen laadun. Hevosten NIR -rehuanalyysit tehdään Mikkelissä Viljavuuspalvelun laboratoriossa, joka takaa tulosten valmistumisen 3-4 työpäivässä.

Korsirehujen lisäksi analysoimme myös muita hevosten rehuja kuten kauraa. NIR- rehuanalyysi viljoille (22,90 €+ alv./ näyte) sisältää tulokset rehun kuiva-aineesta, raakavalkuaisesta, raakakuidusta, NDF-kuidusta sekä sokerista. NIR- rehuanalyysi on tällä hetkellä mahdollinen vain yhtä viljalajia sisältävästä materiaalista (kaura, vehnä), ja sen sijaan seosviljat tulee edelleen analysoida kemiallisilla rehuanalyyseilla. Tilaamalla Viljavuuspalvelun hevosrehuanalyysin saa kuukauden ilmaisen käyttöoikeuden PC-Horse ruokintasuunnitteluohjelmaan, johon voi siirtää suoraan analyysitulokset sähköisestä tulosjärjestelmästämme, Tuloslaarista. Lisäksi PC- Horse suunnitteluohjelma sisältää kattavasti yleisimmät Suomessa käytössä olevat kaupalliset rehuvalmisteet.

Rehunäytepusseja postipakettikortteineen on saatavissa maatalouskaupoista. Saatteet rehuanalyyseille löytyvät myös kotisivuiltamme. Näytteet lähetetään osoitteella: Eurofins Viljavuuspalvelu Oy, PL 500, 50101 MIKKELI.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä