Olet täällä

Helpota hevosen kesäihottumaa

Tule Kaivariin 20.-21.5. kuulemaan Norra-hevosrehuista!

Monille hevosille kesä tietää myös tukalia päiviä kesäihottuman aiheuttaman kutinan, kirvelyn ja hankaamisen takia. Kesäihottumaa voidaan hoitaa ja hevosen oloa helpottaa monella tapaa. Laadukkaaseen ruokintaan panostamalla voidaan parantaa hevosen hyvinvointia tukemalla vastustuskykyä ja ihon terveyttä.

Kesäihottuman syyt ja hoito

Kesäihottuman taustalla on perinnöllisiä tekijöitä, joten tyypillisesti sitä esiintyy tietyissä suvuissa ja roduissa enemmän kuin toisissa. Varsinaiset oireet aiheuttaa usein yliherkkyys Culicoides-sukuisten polttiaisten syljelle. Ruokinnalla voidaan tukea hevosen oman immuunipuolustuksen toimintaa ja ihon kuntoa.

Antioksidanttien suuri rooli

E-vitamiini toimii hevosen luontaisena antioksidanttina suojaamalla solukalvoja ja lihaksia vapailta radikaaleilta sekä oksidatiiviselta stressiltä. Lisäksi E-vitamiini tukee hevosen oman immuunipuolustuksen toimintaa ja on erityisen tärkeää silloin, kun immuunipuolustuksen kuormitus kasvaa.

Myös antioksidanttina toimiva seleeni yhdessä E-vitamiinin kanssa suojaa kudoksia ja soluja vaurioilta. Seleeniä esiintyy rehuissa sekä natriumseleniittinä että orgaanisena selenometioniinina, joista orgaanisen seleenin hevonen pystyy varastoimaan turvallisesti ja sen hyväksikäyttö on parempaa. Hivenaineista sinkillä on merkittäviä vaikutuksia ihon ja karvan kuntoon ja sen näkyviä puutosoireita ovatkin mm. karvapeitteen ja ihon kunnon heikkeneminen, joskus jopa kutina.

Omega 3-rasvahapot

Omega 3-rasvahapot ovat hevoselle välttämättömiä rasvahappoja, joiden tiedetään hillitsevän tulehdusreaktioita solukalvotasolla mutta joiden saanti perusruokinnalla jää usein melko pieneksi. Guelphin yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa havaittiin että runsaasti omega 3-rasvahappoja saaneiden hevosten tulehdusreaktiot juuri Culicoides-suvun polttiaisten pistoksiin olivat verrokkiryhmiä pienempiä.

Norra-rehusarjasta uusia vaihtoehtoja kotimaisiin tarpeisiin

Norra Sankari on hevosten täysrehu, minkä raaka-aineet sisältävät kesäihottumasta kärsivien hevosten tarvitsemia antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Jokainen ostettu säkki tukee myös Luonnonvarakeskuksen ylläpitämä suomenhevosen geenivaraohjelmaa, minkä tarkoituksena on turvata alkuperäisrodun terve tulevaisuus.

Norra-sarjan rehut valmistetaan paikallisesti Raisioagron Kouvolan rehutehtaalla. Poikkea hakemaan omasi tai tilaa rahtivapaasti suoraan tallille kuljetettuna! Tilaukset voit tehdä kätevästi verkkokaupasta osoitteesta shop.raisioagro.com. Valikoimastamme löydät myös suomalaiseen karkearehuun suunnitellun Norra Prima kivennäisen sekä varsomiskauteen erinomaisesti soveltuvan, rypsipohjaisen Norra Pure Protein –valkuaisrehun.

Olemme mukana Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa 20.-21.5. Suomenhevosliiton osastolla. Tule tapaamaan meitä ja keskustelemaan lisää Norra-hevosrehuista!

Lue lisää Norra-hevosrehuista ja tilaa uutiskirje:
http://www.raisioagro.com/norra

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä