Olet täällä

Juolavehnän torjunta mansikanviljelyssä

Tehokkain keino juolavehnän ja muiden monivuotisten rikkakasvien torjumiseksi on Rambo 360- tai Roundup Bio -ruiskutus kesannolle ennen viljelmän perustamista heinä-elokuussa. Käyttömäärä juolavehnän torjunnassa on 4 l/ha ja muiden rikkakasvien torjunnassa 6-8 l/ha.

Kasvukauden aikana voit torjua juolavehnää ja muita heinämaisia rikkakasveja (luoho, nurmilauha, röllit, polvipuntarpää, nurmikka ja timotei) Agililla tai Targa Super SC:llä. Tee käsittely juuri ennen mansikan kukintaa tai heti sadonkorjuun jälkeen. Yksivuotisten heinien torjunnassa Agilin käyttömäärä on 0,6-0,8 l/ha, Targan 1,5 l/ha. Juolavehnän torjunnassa Agilin käyttömäärä on 1,25-1,5 l/ha, Targan 3 l/ha. Vesimäärä on 150-200 l/ha. Käsittely voidaan tehdä keväällä riviväleistä tai taimet suojaten myös riveiltä. Sadonkorjuun jälkeen voidaan ruiskuttaa koko kasvuston yli.

Kylänurmikkaa voidaan torjua keväällä kylänurmikan kasvun alettua, tai sadonkorjuun jälkeen Selectillä, käyttömäärä 0,4-0,5 l/ha + Renol-kiinnite. Select tehoaa myös muihin heinämaisiin rikkakasveihin.

Samankaltaista sisältöä