Olet täällä

Ministeri Leppä: ”Sokerintuotannon jatkuminen Suomessa tärkeää”

Ministeri Leppä: ”Sokerintuotannon jatkuminen Suomessa tärkeää”

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) tapasi Apetitin, Sucroksen ja MTK:n edustajia sekä paikallisia kasvinviljelijöitä Säkylässä maanantaina 14.1.2019. Sucros esitteli ministerille sokerimarkkinan ja sokerijuurikkaan viljelyn kehitystä, näkymiä ja haasteita sekä MTK:n kanssa yhteisiä toimenpiteitä viljelyn lisäämiseksi.

Ministeri Leppä saapui Länsi-Säkylän teollisuusalueelle nautittuaan koululounaan Säkylässä. Ministerin ottivat vastaan Apetit Ruoka Oy:n liiketoimintajohtaja Anu Ora ja tuore- ja pakastetuoteryhmän johtaja Markku Iivonen, Sucros Oy:n toimitusjohtaja Matti Sipilä, tuotantojohtaja Sune Berghäll ja maatalousjohtaja Tero Tanner sekä MTK:n sokerijuurikasverkoston puheenjohtaja Pekka Myllymäki. Tilaisuuteen osallistui lisäksi paikallisia vihannes- ja sokerijuurikkaan viljelijöitä.

Apetit avasi tilaisuuden esittelemällä toimintaansa. Ministeri pääsi myös kiertämään Apetitin ruokapakastetehtaalla.

Sucroksen puheenvuorossa toimitusjohtaja Matti Sipilä esitteli sokerin markkinatilannetta globaalisti, EU:ssa ja Suomessa sekä sokerijuurikkaan viljelyn kehitysnäkymiä ja haasteita. Ministerille esiteltiin myös Sucroksen ja MTK:n yhteisiä toimenpiteitä sokerijuurikkaan viljelyn lisäämiseksi.

Ministeri Leppä nosti esiin osapuolten välisen hyvän keskustelun ja yhteistyön merkityksen toimialalla.

"On tärkeää, että toimialalla käydään dialogia viljelijöiden, teollisuuden ja valtionhallinnon kesken", Leppä sanoi.

Kaikilla osapuolilla on vahva halu panostaa kotimaiseen sokerintuotantoon. Juurikkaan viljely kehittyy jatkuvasti uusien koneiden, viljelymenetelmien ja juurikaslogistiikan myötä. Toimialan menestyksen varmistamiseksi juurikkaan viljelijöiden tukemiseen on panostettava vielä lisää.

Sucros ja MTK ovat käynnistäneet toimialasopimusneuvottelut koskien vuotta 2020 ja siitä eteenpäin.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä