Olet täällä

KWS Smart – uusi menetelmä sokerijuurikkaan viljelyyn

Sokerijuurikkaan viljelyyn on tullut uusi vaihtoehtoinen menetelmä. KWS Smart perustuu Conviso One -herbisidiin ja sitä kestävään juurikaslajikkeeseen. Uusi menetelmä helpottaa rikkakasvitorjuntaa vähentämällä käsittelykertoja ja pidentämällä ruiskutusikkunaa. Lisäksi valmisteella on laajempi teho kuin perinteisellä tankkiseoksella.

Conviso One tehoaa erinomaisesti myös heinämäisiin rikkakasveihin kuten juolavehnään ja hukkakauraan. Uusi menetelmä mahdollistaa viljelyn myös lohkoilla, joilla villijuurikas on aikaisemmin ollut ongelma.

KWS Smart -menetelmä on ollut kokeilussa kahtena edelliskesänä muutamilla tiloilla. Satotaso on vaihdellut 40–50 tn/ha välillä, ja viljelijät ovat olleet tyytyväisiä. Uusi menetelmä mahdollistaa onnistuneen rikkatorjuntatuloksen pienemmällä työpanoksella ja joustavammilla ruiskutusajankohdilla.

Sucroksella on uutuuslajikketta myytävänä vielä rajoitettu erä. Olethan yhteydessä Sucroksen viljelykonsulentteihin! www.sucros.fi

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä