Olet täällä

Viljelijäilloista vinkkejä tulevalle kasvukaudelle

Avenan, ViljelijänBernerin ja Borealin viljelijäiltojen kiertue on jo tähän mennessä koonnut yhteensä noin 200 viljelijää tulevan kasvukauden asioiden äärelle. Viljelysuunnitelmien lopulliseen muotoon haetaan vinkkejä muun muassa kannattavuuden näkökulmasta markkinatilanne huomioiden.

Avena esittelee tilaisuuksissa sopimusvaihtoehtoja, joilla viljelijä voi hallita viljan hintavaihteluihin liittyvää riskiä. Avenan termiinisopimuksella sadon voi myydä jo nyt, vaikka toimitus tapahtuu tulevalla satokaudella. Sopimushinnan voi kiinnittää heti, mutta hinnan voi jättää myös avoimeksi ja kiinnittää sen myöhemmin kerralla tai pienemmissä osissa.

Boreal kannustaa viljelijöitä hyödyntämään lajikevalintaa työkaluna satotasojen nostossa. Jalostuksen avulla lajikkeisiin on saatu entistä korkeampi sato- ja laatupotentiaali, jotka kannattaa hyödyntää valitsemalla viljelyyn valikoimien uusimpia lajikkeita. Kauden viljauutuuksista TrekkerBOR, mallasohrien tämänhetkinen satoykkönen, leviää tänä vuonna laajempaan viljelyyn. Myös Fazerin tuoteperheen raaka-aineeksi menevä AlkuBOR-kaura on tänä vuonna monelle viljelijälle kiinnostava lajike.

ViljelijänBerner esittelee viljelijäilloissa valikoimiinsa tulleita uutuustuotteita, joista mielenkiintoisimpana Lancelot Classic Twin viljan rikkakasvitorjuntaan. Tuote tarjoaa laajan tehon viileälläkin kelillä muun muassa ohdakkeeseen, valvattiin ja syysitoisiin saunakukkiin. ViljelijänBernerin ParasSato-palvelu on aikaansa seuraava viljelynsuunnitteluohjelmisto, jonka uusiin ominaisuuksiin kuuluu sadonhallinta. Viljelijä voi muun muassa piirtää tilan siiloston palveluun ja hyödyntää sitä varastonhallinnassa.  

Kaikki kiertueen paikkakunnat löytyvät Farmit-tapahtumakalenterista osoitteesta www.farmit.net/tapahtumat

Kommentit

Samankaltaista sisältöä