Olet täällä

Alku-kaura – laatua ja satoisuutta myllyteollisuuden tarpeisiin

Alku-kaura on erityisesti myllykäyttöön räätälöity lajike, jonka ominaisuudet ovat parhaimmillaan puuron raaka-aineena. Fazerin sopimustuotantolajikkeena sitä on tarjolla vain viljelysopimuksen tehneille.

Satoisuutta lujassa korressa

Alku-kaura on erittäin satoisa lajike, joka on virallisissa lajikekokeissa yltänyt yli 6 300 kg/hehtaarin keskisatoihin. Kasvuajaltaan se ei ole kaikkein myöhäisempiä lajikkeita, joten kylvöjen viivästyminenkään ei aiheuta syytä huoleen.

Alku on parhaimmillaan viljelyvyöhykkeillä II-III kaikilla maalajeilla, mutta erityisen edukseen lajike on esiintynyt karkeilla kivennäismailla. Lyhyen ja vahvan kortensa ansiosta elintarvikekauran viljelyyn suositelluilla maalajeilla lakoontumisestakaan ei muodostu ongelmia, mutta hyvin multavilla ja eloperäisillä mailla kasvunsääteellä varmistetaan paras lopputulos.

Kaura kovassa nosteessa

Tällä hetkellä kotimaiseksi superfoodiksikin nimetty kaura elää kovassa nosteessa ja laadukkaalle raaka-aineelle riittää kysyntää. Alku-kauran parhaita puolia ovatkin sen hyvän viljeltävyyden lisäksi tarkasti käyttötarkoitukseensa hiotut laatuominaisuudet.

- Suurimokauran tärkeimpiä ominaisuuksia ovat suuri jyvä, kirkas ydin, alhainen jyvän kuoripitoisuus sekä korkea hehtolitrapaino. Alku-kauralta löytyvät nämä kaikki, kertoo Fazer Myllyn viljanhankintapäällikkö Tero Hirvi.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä