Olet täällä

Steinar-kauran sato ylitti kovat odotukset

Kimpanpään veljesten maatalousyhtymän tilalla Huittisissa viljeltiin viime kesänä ensimmäistä kertaa Borealin jalostamaa Steinar-kauraa. Tatu Kimpanpää kertoo, että sato-odotukset Steinarille olivat kovat, mutta silti lajikkeen satoisuus pääsi yllättämään positiivisesti.

- Olin satoon tosi tyytyväinen. Odotin viereisellä lohkolla olleesta ulkomaisesta lajikkeesta parempaa satoa kuin Steinarista, mutta toisin kävi, hän kertoo.

Steinarin laatu oli myös hyvällä tasolla: itävyys oli keskimäärin yli 90 %, tuhannen jyvän paino 41-42 g, valkuainen yli 12 % ja don-toksiineja hyvin vähän ja vain osassa eristä.

- Oman kokemukseni mukaan on paljon haastavampaa saada vehnästä sama tuotto kuin hyväsatoisesta kaurasta. Toivottavasti kauran suotuisat markkinat jatkuvat ja uusia ideoita tulee edelleen, Tatu Kimpanpää toteaa.

Lue koko artikkeli tästä linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä