Olet täällä

Kaura Plus sopimus on mainio mahdollisuus kauran viljelijälle

Raisio tarjoaa monipuolisen valikoiman viljelysopimusvaihtoehtoja. Kaura Plus sopimus otettiin käyttöön vuosi sitten keväällä ja se sai hyvän vastaanoton. Tulevalle kasvukaudelle Kaura Plus  sopimus on myös valittavissa ja sen tunnettuuden lisääntyessä, myös kiinnostus on kasvanut selvästi.

Kaura Plussasta plussaa viljelijälle

Kaura Plus sopimus on hyvä vaihtoehto viljelijälle, joka tavoittelee hyvää myllykauralaatua. Nimensä mukaisesti hyvästä laadusta maksetaan plussaa eli palkkiota 5 euroa/tn. Sopimuksen laatua koskevat vaatimukset ovat normaalit suurimokauran laatuvaatimukset, joiden on kaikilta osin täytyttävä. Lisäksi hehtolitrapainon on oltava vähintään 58 kg ja pienten jyvien määrä (<2mm) voi olla korkeintaan 4 %, niin sopimus oikeuttaa sopimuspalkkioon. 

Kauran Plus sopimuksen hinta muodostuu toimitusluvan sopimishetken eli myyntihetken perushinnasta, laatuhinnoittelusta ja sopimuspalkkiosta. Jos erityiset vaatimukset hehtolitrapainon ja pikkujyvien määrän suhteen eivät täyty, niin hinta muodostuu perushinnasta ja laatuhinnoittelusta – vain palkkio jää pois.

Sopimukset muille viljelykasveille

Raisio tekee edelleen sopimuksia vehnästä, suurimokaurasta, luomusuurimokaurasta, mallasohrasta ja härkäpavusta. Rukiin sopimuksia tehdään kaudelle 2021.

Lisää sopimustietoa löytyy Raision nettisivuilta.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä