Tautisuojaus Mandaryna kevätvehnälle

Viikissä Hyvän Sadon kokeissa on Bernerillä kilpailukasvina uusi kevätvehänlajike Mandaryna, joka on nyt saavuttanut tähkävaiheen. Kylvö tehtiin äitienpäivänä ja lämpösummaa on kertynyt 435 astetta. Jos jatkossa kesän lämpötilat ovat normaaliluokkaa, on sadonkorjuuennuste lähellä syyskuun puoliväliä. Alusta lähtien on Mandarynalla ollut ripeä kasvuvauhti. Näyttää myös, että sen taudinkestävyys on hyvällä tasolla.

Viikissä Hyvän Sadon kokeissa on Bernerillä kilpailukasvina uusi kevätvehnälajike Mandaryna, joka on nyt saavuttanut tähkävaiheen. Kylvö tehtiin äitienpäivänä ja lämpösummaa on nyt kertynyt 435 astetta. Jos jatkossa kesän lämpötilat ovat normaaliluokkaa, on sadonkorjuuennuste lähellä syyskuun puoliväliä. Alusta lähtien on Mandarynalla ollut ripeä kasvuvauhti. Näyttää myös, että sen taudinkestävyys on hyvällä tasolla. Rikkakasviruiskutuksen yhteydessä annettiin Tilttiä 0,25 l/ha. Tässä vaiheessa ei edes alalehdillä ole tautilaikkuja havaittavissa. Syysrapsi ensikasvina on luonnollisesti myös vähentänyt tautiriskiä.



Torstaiaamuna 16.7. kasvustolle tehtiin tautiruiskutus tankkiseoksella Mirador 0,2 l/ha + Proline 0,4 l/ha. Suunnitelmissa oli käyttää molempia valmisteita 0,3 l/ha, mutta storibin määrää vähennettiin olosuhteiden johdosta ja vastaavasti triatsolin määrää lisättiin. Ruostetautien uhka on kasvamassa ja niiden torjuntaan Prolinella on erinomainen teho.Tautiaineiden mukana oli vielä Thio-S -lehtilannosta 3 l/ha. Tässä on ravinteina typpeä ja rikkiä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja