Maataloustuotannon valvontaa koskevien kehittämisehdotusten toimeenpano alkoi

Kesäkuussa julkaistiin MMM:n teettämä selvitys, jossa oli 60 kehittämisehdotusta koskien maataloustuotannon valvontaa

Kesäkuussa 2017 julkaistiin selvitys maataloustuotannon valvontojen kehittämisestä. Selvitys lähtee nyt lausunnoille ja sidosryhmiltä pyydetään näkemyksiä kehittämisehdotuksista ja niiden tärkeysjärjestyksestä.

MMM:n teettämässä selvityksessä annettiin 60 kehittämisehdotusta koskien muun muassa valvontaprosessien ja valvonnan tietovirtojen käsittelyä. Tarkastelussa oli myös kokonaisuutena maatiloille kohdistuva tuotannon valvonta kuten viljelijä- ja rakennetukivalvonnat, eläinten hyvinvoinnin sekä eläinten ja kasvien terveyden valvonta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän mukaan ehdotusten toimeenpanon selvittäminen on jo aloitettu. Ministerin mukaan kehittämisehdotukset täytyy priorisoida jonka toteuttamisessa lausuntokierroksella saadut mielipiteet ovat tärkeitä.

Ministeri mainitsee tärkeinä kehittämiskohteina esimerkiksi tietojärjestelmät ja valvontojen toteuttamisen. Hyvä tavoite olisi, että viljelijät ja tarkastajat voisivat tallentaa tiedot vain yhteen paikkaan ja yhteen kertaan. Pinta-alatukivalvontoja voitaisiin puolestaan osittain korvata säännöllisellä satelliittiseurannalla.

Tehty selvitys on osa hallituksen normienpurun kärkihanketta.

Selvitys maataloustuotannon valvonnan kehittämisestä

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö MMM

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja