Olet täällä

Viljelijöiden päätukihaku alkoi tänään ja päättyy 15.6.

Viljelijöiden päätukihaku on alkanut verkkoasiointipalvelu Vipussa. Hakemuksen lähetykseen on aikaa kesäkuun puoliväliin asti.

Tukihakemus tulee jättää Vipu-palvelussa hyvissä ajoin

Valtaosa lähettää tukihakemuksensa yleensä kahden viimeisen hakuviikon aikana. Tänä vuonna on hyvä huomioida, että verkkoyhteydet ovat kuormittuneet poikkeustilanteessa suuren käyttäjämäärän takia, joten hakemuksen tekoa ei kannata jättää viime hetkiin. Jos muutoksia tulee tukihakemuksen lähetyksen jälkeen, kaikkia hakemuksen tietoja voi muuttaa viimeiseen hakupäivään asti, sanoo Ruokaviraston maatalousosaston johtaja Jukka Pekonniemi.

Hakemus kannattaa tehdä Vipu-palvelussa, jossa apuna ovat tukihaun tarkisteet ja Vipuneuvoja. Vipuneuvojaa voi hyödyntää jo kevättöiden aikaan esimerkiksi lohkoille viljeltävien kasvien suunnittelussa. Vipu-palvelussa on käytettävissä myös alustava tukiarvio.

Tarvittaessa tukia voi hakea myös paperilomakkeilla, jotka voi postittaa kuntaan tai lähettää sähköpostin liitteenä.

Sitoumusten ja sopimusten jatkovuodet haettavissa

Vuonna 2015 tehdyt ympäristösitoumukset ja -sopimukset sekä luomusitoumukset päättyvät 30.4.2020. Sitoumuksille ja sopimuksille voidaan hakea päätukihaussa jatkoa, jolloin ne säilyvät ennallaan 30.4.2021 asti.

Vipu-palvelussa sitoumusten ja sopimusten voimassaoloaika näkyy jo pidennettynä. Jatkovuoden haku on kuitenkin vahvistettava päätukihaussa Vipun Hae tukia -osiossa.

Tukiasiat hoidetaan toimiston sijaan verkossa ja puhelimitse

Vipu-palvelussa asiointiin saa tarvittaessa apua omasta kunnasta. Yhteydenottolinkki löytyy Vipu-palvelusta. Apua voi kunnasta pyytää joko puhelimitse tai sähköpostitse. Kuntien maaseututoimistoilla ei kannata asioida poikkeustilanteen aikana.

Maatila voi myös valtuuttaa neuvojan tekemään tukihakemuksen puolestaan Vipu-palvelussa. Maatilan tarvitsema "neuvontakäynti" voidaan toteuttaa myös sähköisen etäyhteyden kautta.

 

Lähde: Ruokavirasto

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä