Maatiloilla alkavat viljelytukien tarkastukset

Kesäkuussa ELY-keskukset aloittavat tiloilla tehtävät eläin- ja peltovalvonnat

Kesäkuussa ELY-keskukset aloittavat tiloilla tehtävät eläin- ja peltovalvonnat. Tiloista, jotka ovat hakeneet sekä eläin- että peltotukia on vuosittain valvottava vähintään 5%. Vuosittaisen valvontavelvoitteen lisäksi peltovalvontojen tilamäärää kasvattaa hieman se, että viherryttämistuesta vapautettuihin tiloihin on kohdistettava erillinen 3%:n otanta.

Peltovalvonnassa tilalla tehtävässä tarkastuksessa tarkastetaan mm. kaikkien kasvulohkojen pinta-alat, viljelykasvit, viljelytapa ja tukiehtojen noudattaminen. Eläinvalvonnassa tarkastetaan eläinten korvamerkinnät, rekisteröinti, eläinluettelo, eläimiä koskevat osto- ja myyntikuitit sekä eläinkohtaisten ja tilakohtaisten tukiehtojen täyttyminen.

Komission asetukset edellyttävät, että kaikki tukien edellytyksenä olevat vaatimukset tulee valvoa. Tämä voi aiheuttaa sen, että tilalle joudutaan tekemään useampi valvontakäynti. Esimerkiksi jos tila on valinnut ympäristökorvauksen kerääjäkasvit-toimenpiteen ja valvontahetkellä kerääjäkasvia ei ole vielä kylvetty, myöhemmin tehdään uusi valvontakäynti.

Viljelijä voi valmistautua valvontaan ja jouduttaa sitä varmistamalla, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat saatavilla ja tiedot ovat ajan tasalla.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja