Berner tuo uusia ratkaisuja rehunsäilöntään

Viljelijän Berner on aloittanut rehunsäilöntään tarkoitettujen GrasAAT-happojen ja biologisten KOFASIL –säilöntäaineiden ja säilöntäsuolojen markkinoinnin. Uudet ratkaisut tuodaan myyntiin tulevalle kaudelle.

Viljelijän Berner on aloittanut rehunsäilöntään tarkoitettujen GrasAAT-happojen ja biologisten KOFASIL –säilöntäaineiden ja säilöntäsuolojen markkinoinnin. Uudet ratkaisut tuodaan myyntiin tulevalle kaudelle.

Säilöntäainevalmistaja Addcon on solminut Berner Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen säilöntäaineiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Addcon on ympäristöystävällisiin ja biologisesti hajoaviin tuotteisiin erikoistunut saksalainen perheyritys. Berner tuo kerralla laajan valikoiman tuotteita kaikkien rehukasvien ja viljan säilöntään. Ensivalikoima muodostuu muurahaishappopohjaisista GrasAAT –hapoista, jotka valmistetaan Norjassa, sekä Saksassa valmistettavista KOFASIL –tuotteista.

- Haluamme tuoda uusia ja toimivia säilöntäratkaisuja suomalaisille viljelijöille. Yhdessä Viljelijän Bernerin tehokkaan ja asiantuntevan organisaation kanssa tuomme osaamista ja kustannustehokkuutta suomalaiseen rehunsäilöntään, sanoo Addconin perustaja ja pääjohtaja Bernd Kochannek.

GrasAAT -hapoissa on korvattu Suomessa perinteisesti käytetty ammoniumformiaatti natriumformiaatilla. Molemmat ovat muurahaishapon suoloja. Natriumformiaatti vähentää tuotteen hajua ja syövyttävyyttä. Tämän ansiosta säilöntäaine on kone- ja käyttäjäystävällinen ja luokitukseltaan syövyttävän sijasta ärsyttävä. Samalla naudat saavat rehusta päivittäin tarvitsemaansa natriumia, joka lisää myös rehun maittavuutta.

- GrasAAT happojen ruokinnalliset ja käyttöön liittyvät edut on otettu suurella tyytyväisyydellä vastaan. Tuottajilta saadut käyttäjäkokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä, toteaa Viljelijän Bernerin osastonjohtaja Kalle Erkkola.

KOFASIL -tuotteissa valikoima koostuu säilöntäsuoloista ja biologisista säilöntäaineista. Syövyttämättömät ja käyttövalmiit KOFASIL -säilöntäsuolat soveltuvat nurmien, maissin ja heinän säilöntään. Myös luomutuotantoon soveltuvat biologiset KOFASIL -säilöntäaineet soveltuvat kaikkien rehukasvien säilöntään.

- Uudet KOFASIL -säilöntäsuolat tuovat tehokkaan ratkaisun rehun säilöntään ja takaavat hyvän säilyvyyden myös korkeissa kuiva-ainepitoisuuksissa mm. hevosheinillä, kertoo säilöntäaineista Bernerillä vastaava tuotekoordinaattori Maarit Viljakainen.

Lisätietoja:

osastonjohtaja Kalle Erkkola, p. 050 341 4848, [email protected]

tuotekoordinaattori Maarit Viljakainen, p. 0400 222 961, [email protected]

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotemerkit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Toimintaamme ohjaa halu tarjota asiakkaillemme vain parhaita tuotteita ja parasta palvelua. Konsernimme liikevaihto vuonna 2014 oli 275,9 miljoonaa euroa, omavaraisuusaste 78,6 % ja henkilöstömäärä 517. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa ja Baltiassa. Lisätietoja: berner.fi.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.

Viljelijän Berner on viljelijöille maatalouden tuotantotarvikkeita tarjoava suoramyyntiorganisaatio. Lisätietoja:viljelijanberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja