Olet täällä

Etelä-Suomen nurmipäivät ti 19.7. (Jokioinen) ja to 21.7.(Parikkala)

Yhdessä olemme enemmän ja kaikilla nurmipäivien järjestäjillä on yhteinen tavoite saada nostettua nurmituotannon tilaa. Tämä tavoite loi jo perinteikkään Etelä-Suomen nurmipäivätapahtuman ja kokosi meidät järjestäjät yhteisen tekemisen äärelle. Nurmirehu on lypsylehmien ja muun nautakarjan ruokinnan perusta ja siksi siihen on syytä paneutua kunnolla. Tuottamalla taloudellisesti kunnon sato nurmesta ja säilömällä se huolella, saamme kaikille naudoille edullisimman ja nautojen hyvinvointia tukevan ruokinnan. 

Ypäjällä tiistainan 19.7. ja Parikkalassa 21.7. pidettävissä nurmipäivissä NHK-keskus esittelee työnäytöksissä toimivia nurmen korjuuketjuja. Viljelijän Bernerillä ja Yaralla on tehtynä koeruudut, joista voidaan todentaa kasvinsuojelun ja lannoituksen tuloksia. Viljelijän Bernerin asiantuntijoilla on kerrottavaa nurmirehun siemenseoksista ja säilönnästä. Valion Artturitiimi informoi korjuuaikapalvelusta ja analyysien ottamisen tärkeydestä. ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat esittelevät lohkoilla perusteita hyvään nurmen kasvukuntoon ja huolellisen korjuun merkitystä. Tärkeimpänä koko tapahtumille käydään läpi hyvän säilörehun merkitystä tilan talouteen lypsylehmien ja muiden nautojen ruokinnassa. Yleisö pääsee testaamaan omaa ammattitaitoaan sadonmäärän arvioinnissa.

Kokonaisuus on rakennettu niin, että koko ketju pellolta ruokintapöytään tulisi kuntoon ja jokainen tiedostamme sen merkityksen tilallamme.

Sari Jussila

Projektipäällikkö

Elinvoimainen Maatilatalous Elina hanke

www.viljelijänberner.fi

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä