Olet täällä

Nurmi 2017 -tapahtumassa mukana myös Artturi Korjuuaikapalvelu

Nurmirehun sadon määrällä ja laadulla on merkittävä vaikutus maitotilan talouteen. Valion Artturi-palvelut tukevat maitotilayrittäjien menestymistä nurmentuotannossa.

Minna ja Samu Vildénin tila on ollut Artturi Korjuuaikapalvelussa mukana muutamana kesänä ja tänä kesänä Minna ottaa itse näytteet Korjuuaikapalveluun. Kuva: Minna VildénArtturi Korjuuaikapalvelu on maitotilayrittäjän päätöksenteon apuväline säilörehun optimaalisen korjuuajankohdan valinnassa. Korjuuaikapalvelun näytteiden tulosten avulla saa käsityksen oman alueen ja lähialueiden nurmen kehityksestä. Itse omista nurmikasvustoista otetut korjuuaikanäytteet yhdessä omien kasvustojen havainnoinnin kanssa antavat parhaan kuvan omien nurmien kehityksestä. Korjuuaika- ja raaka-ainenäytteet ovat maksuttomia valiolaisille omistajayrittäjille.

Sadon määrän arviointiin on olemassa erilaisia apuvälineitä, uusimpana teknologiana kaukokartoitus. Valio Artturi on mukana DroneKnowledge-hankkeessa, jossa tutkitaan kamerakopteri- ja satelliittikuvantamisen mahdollisuuksia nurmisadon määrän ja laadun seurannassa.

Valion Artturi -palvelut ja Valma -kauppa ovat mukana Nurmi2017-tapahtumassa. Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa #sadostamittaa

Lue lisää Nurmi2017 -tapahtumasta

Lähde: Käytännön Maamies KM

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä