Olet täällä

KM: Traktorikauppa hyytyi

Traktoreiden rekisteröinnit jatkoivat viime vuonna laskuaan, kertoo Käytännön Maamies.

Vuoden 2017 aikana rekisteriin merkittiin 1 594 uutta traktoria, mikä on kappalemääriä ajatellen huonoin lukema sitten hevosaikakauden.

Liikevaihdolla laskettuna muutos on ollut rauhallisempi. Viime vuoden rekisteröinneistä 59 prosenttia oli moottoriteholtaan yli 120 kW:n koneita ja näin ollen usein myös hyvin varusteltuja ja hintavia liikennetraktoreita.

Kansalliset poikkeukset poistuivat

Viime vuonna rekisteröitiin noin sata traktoria maahantuojien piikkiin. Syynä oli EU:n tyyppihyväksyntää koskeva asetusmuutos, jonka siirtymäaika meni umpeen vuoden vaihteessa.

Uusi asetus on voimassa koko EU:n alueella. Samalla poistuivat kansalliset poikkeukset nopeusluokista, kuten Suomen liikennetraktoriluokka.

Kurottajat ja kauhakuormaimet suosittuja

Traktoriksi Käytännön Maamiehen tilastossa pääsi vanhaan tapaan traktorin näköinen laite, jonka moottoriteho on yli 35 kW ja paino yli 1 800 kg.

Rekisteriin tuli lisäksi ennätykselliset 6 839 muuta traktorirekisteriin kelpaavaa laitetta, pääasiassa erilaisia mönkijöitä.

Kurottajien ja muiden kauhakuormainten lukumääräksi tuli 166 kpl, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin edellisten viiden vuoden keskiarvo.

 

 

Lähde: Käytännön Maamies 2/2018 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä