Okran takana kaksi kiireistä maatalousyrittäjää

Oripääläisillä Jussi ja Jukka Isotalolla on ollut päävastuu Okra-maatalousnäyttelyn järjestelyistä vuodesta 2010 lähtien.

Pöydän takana istuu kaksi maatilan isäntää, oripääläiset Jussi ja Jukka Isotalo. Eteen on levitetty maatalousnäyttelyn pohjakartta. Käynnissä on neuvottelu yritysten sijoittelusta messualueelle.

Ei uskoisi, että vuosien varrella valtavan suureksi paisuneen Okra-maatalousnäyttelyn takana on päävastuussa vain kaksi kiireistä maatalousyrittäjää.

Maataloushuutokaupasta valtaviksi messuiksi

Jukka Isotalo on ollut mukana Okra-messujen järjestelyissä alusta asti, vuodesta 1982. Tuolloin Okra oli vielä huomattavasti pienempi kylätapahtuma ja se kulki maataloushuutokauppa-nimellä.

Yritysten sijoittelu messualueelle tehdään Isotaloilla perinteisesti paperille.

Heti alkuvuosista lähtien tapahtuma alkoi kasvaa aina vain suuremmaksi, ja maataloushuutokauppa vaihtui nopeasti näyttelyksi.

Tänä vuonna näyttely on saavuttanut jo komean 22 hehtaarin alan – eikä luvussa ole mukana edes parkkipaikka-alueita. Okran teema on myös laajentunut puhtaasta maatalousammattilaisille suunnatusta näyttelystä palvelemaan entistä laajempaa yleisöä. Teemoja löytyy maatalouskoneista eläimiin ja viljasektorista metsäsektoriin. Unohtaa ei sovi myöskään maaseutuun ja metsään liittyviä harrastuksia, kuten esimerkiksi ratsastusta tai metsästystä.

”Kaikkea löytyy laidasta laitaan, joten kaikille löytyy mieleistään viihdykettä”, Jukan poika Jussi Isotalo tiivistää.

Joka vuosi esillä on myös jotain uutta. Tulevilla messuilla on ennennäkemättömän iso, valtakunnallinen lammasnäyttely, jossa pääsee tutustumaan eri lammasrotuihin. Lisäksi uutuutena nähdään lännenratsastusta ja muita taitoratsastajia.

Teeman laajentumisesta huolimatta maanviljelijä on edelleen keskiössä – Okra on ennen kaikkea alan ammattilaisten inspiroitumispaikka.

Ensi kesän Okra-näyttely on jo pitkälle suunniteltu, Jussi (vasemmalla) ja Jukka Isotalo kertovat.

Okran kehittäminen jatkuu koko ajan

Isotaloilla on ollut Okra-näyttelyn järjestelyjen päävastuu vuodesta 2010.

”Joka vuosi kehitämme lisää. Kun tapahtuma on paisunut, on saatu investointeihin rahaa”, Jukka Isotalo huomauttaa.

Varsinais-Suomessa Oripään lentokentällä vuosittain järjestettävä tapahtuma on saanut muun muassa uusia pysyviä halleja. Messujen aikaan hallit toimivat esimerkiksi ravintoloina ja sisämessutiloina.

Tulevien messujen osalta kaikki alkaa olla kunnossa. ”Kilpailutukset on tehty, ja nyt on alettu tontittamaan”, Jussi Isotalo kertoo ja viittaa yritysten sijoitteluun messualueelle.

Okran lähestyessä Isotalot saavat vielä avukseen joukon talkooporukkaa ja muuta apujoukkoa, mikä helpottaa työhuippua.

Okra jatkossa parittomina vuosina

Okra järjestetään nyt poikkeuksellisesti kahtena vuotena peräkkäin. Tämä johtuu siitä, että Okra ja Farmari Maatalousnäyttelyt sopivat rytminmuutoksesta – jatkossa Okra järjestetään aina parittomina vuosina ja Farmari parillisina vuosina.

Isotalojen kiire ei siis lopu tulevinakaan vuosina.

Okra avaa porttinsa jälleen ensi kesänä, 4.-7. heinäkuuta Oripään lentokentällä. Näyttely on auki klo 9-17.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja