Olet täällä

Feedtech -säilöntäaineella parempaan maitotuotokseen

Säilöntäaineen käyttö kannattaa aina, se on selvä asia. Tappiot rehun säilönnässä ovat merkittävästi pienemmät, kun säilönnässä on apuna pH:n nopeaa laskemista tukevia ainesosia. Hävikkiä tapahtuu niin ravinneainehävikkinä esim. puristenesteen mukana kuin rehun virheellisen käymisen seurauksena. Melko suureen osaan tappioista ja hävikistä voi vaikuttaa omilla toimenpiteillä.

Säilöntäaine nopeuttaa pH:n laskua ja vähentää tappioita, joita muuten syntyisi sekä säilönnän aikana että myös ruokintapöydällä. Rehun säilöntäaine antaa tutkitusti paremman jälkilämpenemisen eston kuin säilöntäaineetta tehdyllä säilörehulla on.

Tunnettu tosiasia on, että rehunsyöntimäärä vaikuttaa suoraan maitotuotokseen. Mitä maittavampaa rehu on ja mitä enemmän lehmät sitä syövät, sitä enemmän ne myös lypsävät.

Vähemmän tunnettu asia on, että säilöntäaine vaikuttaa valkuaisen laatuun ja hyväksikäyttöön ja sitä kautta myös maitotuotokseen. Ratkaiseva tekijä tässä on pötsissä hajoamattoman valkuaisen määrä.

Feedtech säilöntäaine lisäsi merkittävästi pötsistä hajoamattoman valkuaisen määrää.

Tutkimuksessa kontrolliryhmään verrattuna Feedtech-säilöntäaineella säilötyllä rehulla energiakorjattu maitotuotos kasvoi keskimäärin 1,7 kg (Nadeau et al., 2015).

Feedtech-säilöntäaineen käyttö rehun säilönnässä vähentää arvokkaan lisävalkuaisen tarvetta, mikä puolestaan parantaa tilan taloudellista tulosta.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä