EU:n tuotantosidonnaisten palkkioiden lopulliset tasot vahvistettiin

Peltokasvien pinta-alat olivat arvioituja alempia, joten lopullisia yksikkötasoja oli mahdollista hieman korottaa.

Hallitus vahvisti tänään vuoden 2017 EU:n tuotantosidonnaisten palkkioiden lopulliset yksikkötasot, maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa.

Aiemmin vahvistettuja yksikkötasoja alennettiin teurashiehojen, ulkosaariston sonnien, härkien ja uuhien osalta. Myös AB-alueen kuttujen ja koko maan teuraskaritsoiden ja -kilien palkkion tasoa jouduttiin alentamaan.

Muutokset oli tehtävä, koska palkkiokelpoisten eläinten määrät olivat vuonna 2017 arvioitua suurempia eikä palkkioiden enimmäismääriä voida ylittää.

Ulkosaariston lypsylehmien palkkio pysyi ensimmäisen maksuerän suuruisena. Muiden eläinryhmien eläinmäärät sekä kaikkien peltokasvien pinta-alat olivat sen sijaan arvioituja alempia, joten lopullisia yksikkötasoja oli mahdollista hieman korottaa.

Tuotantosidonnaisia palkkioita voidaan maksaa yhteensä 102,6 miljoonaa euroa.

Palkkiot maksetaan kesäkuun aikana

Nautaeläinpalkkioista on maksettu viime joulukuussa noin 70 prosenttia sekä peltokasvipalkkiosta joulukuussa noin 90 prosenttia. Maaseutuvirasto maksaa näiden palkkioiden loppuosan ja teuraseläinten, uuhien ja kuttujen koko palkkion kesäkuussa.

Nautaeläinten, lampaiden ja vuohien palkkiokelpoisuus perustuu eläinrekisterien tietoihin.

Lue koko tiedote täältä.

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja