Olet täällä

EU:n tuotantosidonnaisten palkkioiden ehdot, tasot ja enimmäismäärät vuodelle 2019 hyväksyttiin

Hallitus hyväksyi eilen EU:n viljelijätukiin kuuluvien tuotantosidonnaisten palkkioiden ehdot, toimenpiteiden arvioidut yksikkötasot ja enimmäismäärät tukivuodelle 2019, maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa. Palkkioiden ehdot ovat vastaavat kuin viime vuonna.

Palkkioita voidaan maksaa tänä vuonna yhteensä noin 102,8 miljoonaa euroa. Määrä kohdennetaan koko maassa naudoille, lammas- ja vuohitaloudelle, rukiille, valkuais- ja öljykasveille, tärkkelysperunalle sekä sokerijuurikkaalle. Lisäksi määrärahaa kohdennetaan AB-tukialueella lypsylehmille, kutuille sekä avomaanvihannesviljelylle. Palkkiot jaetaan 22 eri toimenpiteelle tuotantosuunnan ja alueen mukaan.

Palkkiot eläintä tai hehtaaria kohden perustuvat arvioihin tuotantomäärien kehityksestä vuonna 2019. Palkkiotasoja tarkennetaan joulukuun ensimmäisessä maksuerässä ja lopulliset eläin- ja pinta-alakohtaiset palkkiot vahvistetaan arviolta toukokuussa 2020. Tarkennusten yhteydessä voidaan tietyin ehdoin tehdä toimenpiteiden välisiä varainsiirtoja. Mahdolliset varainsiirtopäätökset tehtäisiin yhteistyössä tuottajajärjestöjen kanssa.  

Tarkoituksena on pitää tuotantosidonnaisten palkkioiden ehdot nykyisellään ainakin vuoteen 2020 asti.

Tutustu tuotantosidonnaisten palkkioiden yksikkötasoihin vuodelle 2019 MMM:n tiedotteesta.

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Anonymous

virkamiesten kapulakieltä,yhtä ympäripyöreää ,taitaa olla vaalit tulossa Suomeen

Samankaltaista sisältöä