Olet täällä

Jyrsijät pyrkivät syksyllä sisälle - torjunta Storm® Ultra Securella

Maatilat ovat jyrsijöille mitä oivallisimpia asuinympäristöjä tarjoten suojaa, lisääntymispaikkoja sekä ympärivuotista ruokaa. Yleisimpiä ongelmia tiloilla ovat (sähkö)laitteisiin ja rakenteisiin kohdistuvat vahingot ja se että jyrsijät levittävät lukuisia tauteja. Monesti syksyllä jyrsijät pyrkivät sisätiloihin, jonka vuoksi niiden torjuntaan ryhdytään. Monella tilalla tarve torjunnalle on kuitenkin arvioitava myös muina ajankohtina.

Jyrsijät ovat yöeläimiä: ne ovat aktiivisia iltahämärän ja aamunkoiton välillä (noin 18.00-6.00). Jyrsijöiden liikkuminen pesästään vaihtelee lajien mukaan. Isorotta voi liikkua jopa 100m-700m, kun puolestaan mustarotta vain 15-50m. Kotihiiret pysyttelevät lähimpänä pesää ja liikkuvat vain noin 15m etäisyydelle pesästä. Hiiret käyttäytyvät siten, että ne kiinnostuvat kaikesta uudesta. Rotat käyttäytyvät päinvastoin, eli ovat neofobisia ja varovat uutta. Koska maatiloilla on usein paljon ravinnon lähteitä jyrsijöille, on torjunnan onnistumiseksi tärkeää että tuote on erityisen maittava ja tehokas. Storm® Ultra Secure on erittäin houkutteleva, vilja- ja siementäytteinen syötti, jota jyrsijät eivät voi vastustaa. Jopa yksi syöntikerta riittää.  Seuraavassa on vertailua maittavuuksista:

Maittavuus 1,0 tarkoittaa, että jyrsijät söivät yhtä paljon syöttiä ja kontrolliruokavaliota. Maittavuus 3,0 tarkoittaa, että jyrsijät söivät 3 kertaa enemmän syöttiä kuin kontrolliruokavaliota. Tälläinen maittavuus on erittäin hyvä.

 

Lähde: BASF.

Torjunta tehdään 21 päivän mittaisessa torjuntaohjelmassa syöttilaatikot ensin täytetään ja sitten tarkistetaan ja tarvittaessa täydennetään 3 vrk, 7vrk ja 14 vrk kuluttua ohjelman alusta. 

Storm® Ultra Secure tehoaa resistentteihin jyrsijöihin

Antikoagulantti-pohjaisien biosidien käyttö alkoi Euroopassa 1950-luvun alussa. Antikoagulantti-pohjaisien biosidien tehon menetys alkoi näkyä pian jo tämän jälkeen jyrsijäkannoissa, jolla oli perinnöllinen resistenssi näille antikoagulanteille. 1970-luvun alussa ilmestyi markkinoille difenakumi-tehoaine, jota seurasi pian bromadioloni. Myöhemmin, 1980- ja 1990-luvuilla, Euroopan markkinoille ilmestyi uusia biosidejä, jotka olivat brodifakumi, flokumafeeni ja difetialoni. 1970-luvun loppupuolella resistenssiä löytyi difenakumille ja myöhemmin myös bromadiolonille. Flokumafeeni on veren hyytymisen estävä kolmannen sukupolven antikoagulantti. Storm® Ultra Secure sisältämälle flokumafeenille ei ole resistenssiä. Voimakkaalla flokumamafeenillä saadaan 100% teho resistentteihin kantoihin.

Lue lisää: https://pestcontrol.basfnordic.com/fi/storm-esittely/ 

Käytä biosidejä turvallisesti ja noudata aina etiketin ohjeita. Tuote on tarkoitettu vain ammattilaisille, mukaan lukien maanviljelijät, jotka kasvinsuojeluainetutkinnon suoritettua saavat käyttää tuotetta omassa maataloustoiminnassa. 

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä