Olet täällä

Suomen kansalliseen CAP-suunnitelmaluonnokseen yli 330 lausuntoa

Suomen kansallisen CAP-suunnitelmaluonnoksen lausuntoaika päättyi 10.9. ja siihen saatiin yli 330 lausuntoa. Lausunnot koskivat kaikkia suunnitelman osia, mutta pääpaino oli ympäristö- ja ilmastokysymyksissä.

CAP-suunnitelma kattaa sekä maataloustukirahastosta rahoitettaviin suoriin tukiin liittyvät toimet että maaseuturahastosta rahoitettavat maaseudun kehittämisen toimet. Suunnitelman luonnos valmisteltiin maa- ja metsätalousministeriössä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. 

Suunnitelman sisältöä kehitetään lausuntojen perusteella. Asiakirjan esitystapa ja yksityiskohdat täsmentyvät vielä syksyn kuluessa sen jälkeen, kun parlamentin ja neuvoston asetukset ja komission toimeenpanoasetukset on lopullisesti hyväksytty.

Valtioneuvoston hyväksynnän jälkeen CAP-suunnitelma toimitetaan joulukuussa 2021 Euroopan komissiolle, jonka jälkeen hyväksymisneuvottelut alkavat. Uuden tukikauden on määrä alkaa 1.1.2023. 

Kaikki luonnoksesta jätetyt lausunnot voi kuka tahansa käydä lukemassa Lausuntopalvelu.fi:ssä (ei vaadi tunnistautumista).

 

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Otsikko: 

Kommentit

rosina

Tässä kävi juuri niin kuin pelkäsin , ei meillä ole tuollaisiin aikaa vastata , sen sijaan elokapinalliset ym. joutavat olivat pommittaneet vastauksilla ja tietää justiin mihin suuntaan se porukka asioita vääntää . Eli täysin turhaa tehdä päätöksiä julkisilla kyselyillä joihin vastailee kuka sattuu

abcd

En löytänyt kurki-hanhen -joutsen pelloista lausuntoa ,voisko joku täsmentää ,luonnoksen 30 ha yhtenäinen alue voi vaikea toteuttaa monelle ,nykyisessä minun sopimuksessa 11,5 kokonais alalla ,3 ha alan ohra-viljassa mahtuu olemaan n,500 kurkea ,eipä tuolla tarvi puimurilla käydä ,kun pari viikkoa ovat oleskelleet ,tulevat yleensä 8.8. joka vuosi ja koko ajan kurkien määrä lisääntyy 1.5 kertaiseksi ,kun ovat oppineet viimeisen 6 vuoden aikana tulemaan ruokailemaan vapaastai ,mitenkähän noille käy ,kun ei olekkaan enää tuota aluetta ,kun 30 ha pitää olla ,itse laitan tuon 11.5 ha alueen sänkikesannolle ja Roundupilla myrkytän joka vuosi Heinäkuussa ,eipä ole linnuille mitään syötävää alueelta tuon jälkeen ,jospa sitten häipyvätkin muualle ohrapeltoihin lähistöille.

Samankaltaista sisältöä