Suomen kansalliseen CAP-suunnitelmaluonnokseen yli 330 lausuntoa

Eniten lausuntoja jätettiin ympäristö- ja ilmastokysymyksiin. Kaikki lausunnot voi kuka tahansa käydä lukemassa Lausuntopalvelu.fi:ssä.

Suomen kansallisen CAP-suunnitelmaluonnoksen lausuntoaika päättyi 10.9. ja siihen saatiin yli 330 lausuntoa. Lausunnot koskivat kaikkia suunnitelman osia, mutta pääpaino oli ympäristö- ja ilmastokysymyksissä.

CAP-suunnitelma kattaa sekä maataloustukirahastosta rahoitettaviin suoriin tukiin liittyvät toimet että maaseuturahastosta rahoitettavat maaseudun kehittämisen toimet. Suunnitelman luonnos valmisteltiin maa- ja metsätalousministeriössä yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Suunnitelman sisältöä kehitetään lausuntojen perusteella. Asiakirjan esitystapa ja yksityiskohdat täsmentyvät vielä syksyn kuluessa sen jälkeen, kun parlamentin ja neuvoston asetukset ja komission toimeenpanoasetukset on lopullisesti hyväksytty.

Valtioneuvoston hyväksynnän jälkeen CAP-suunnitelma toimitetaan joulukuussa 2021 Euroopan komissiolle, jonka jälkeen hyväksymisneuvottelut alkavat. Uuden tukikauden on määrä alkaa 1.1.2023.

Kaikki luonnoksesta jätetyt lausunnot voi kuka tahansa käydä lukemassa Lausuntopalvelu.fi:ssä (ei vaadi tunnistautumista).

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja