Olet täällä

Pohjanmaan kuminajalostaja Caraway Finland mukaan Farmitiin!

Caraway Finlandin mukaantulon myötä Farmitin erikoiskasviosaaminen vahvistuu entisestään.

Kuminanjalostaja Caraway Finland liittyi vuodenvaihteessa uutena yrityksenä mukaan Farmit-yhteisöön. Mukaantulon myötä Farmit.netin painopiste kohti erikoiskasveja vahvistuu entisestään.

”Olemme hyvin iloisia saadessamme mahdollisuuden tarjota viljelijöille kiinnostavaa sisältöä ja tietoa vaihtoehtoisista viljelykasveista Farmitin sivuilla”, Carawayn toimitusjohtaja ja perustaja Torbjörn Engelholm toteaa.

Kumina sopii erinomaisesti yhdessä muiden viljelykasvien kanssa viljeltäväksi ja erityisesti viljan kaveriksi. Se myös möyhentää maata ja ehkäisee maaperän tiivistymistä syvien juuriensa ansiosta. Koska kumina on monivuotinen ja monille viljojen kasvitaudeille vastustuskykyinen, kasvin ottaminen mukaan viljelykiertoon vähentää samalla viljojen tautipainetta.

Kuminaa voidaan pitää myös ympäristöystävällisenä viljelykasvina, sillä se peittää maan vähintään kolme vuotta, mikä tarkoittaa vähemmän kyntämistä ja muuta maaperään kohdistuvaa rasitusta.

Kaikki Carawayn kumina menee vientiin eri puolille maailmaa, yhteensä noin 50 maahan.

”Hintojen väliaikaisesta notkahduksesta on nyt selvitty, ja olemme taas luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Siksi tarvitsemme lisää kuminanviljelijöitä”, Engelholm paljastaa.

Yritys palvelee viljelijöitä sekä suomeksi että ruotsiksi. Carawayn kuminan vastaanottopaikka sijaitsee Närpiössä, mutta sopimusviljelijöitä heillä on tästä huolimatta ympäri Suomea. Edullisen kuljetussopimuksen ansiosta kuminan kuljetuskustannukset Närpiöön ovat hyvin kohtuulliset.

Kuminan kylvösiementen osto onnistuu myös yrityksen kautta. Kaikki Carawayn myymä kylvösiemen on sertifioitua.

Talvisin Caraway järjestää kursseja kuminanviljelystä. Tarkista kurssiajankohdat kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan! Tilaisuuksissa saat lounaan veloituksetta sekä paljon kuminatietoa ja mukavaa, samanhenkistä keskusteluseuraa.

Kesäisin tapana on ollut järjestää peltopäivä, jossa Caraway yhdessä Viljelijän Avena Bernerin kanssa esittelee kuminan peltokokeiden tuloksia.

 

Toisin sanoen – tervetuloa mukaan viljelemään kuminaa! Hyödynnä tilaisuus ja tee maatalousmaisemastamme sekä omasta tilastasi monimuotoisempi.

Parhain terveisin ja onnea tulevalle kasvukaudelle toivottaen,

Caraway Finland.

 

Tutustu Caraway Finland -brändisivuun farmit.netissä sekä yrityksen kotisivuihin suomeksi ja ruotsiksi.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä