Olet täällä

Metsitystuen sähköinen hakupalvelu on nyt auki

Metsitystuen sähköinen hakupalvelu avautui Metsäkeskuksen uudessa verkkopalvelussa. Metsitystukea voi hakea myös paperilomakkeella, mutta tukihakemukset suositellaan jättämään ensisijaisesti sähköisen hakupalvelun kautta, koska se nopeuttaa hakemusten käsittelyä.

Hakupalveluun pääsee ilman kirjautumista tai tunnistautumista. Metsitystuen hakemus tulee allekirjoittaa sähköisellä allekirjoituksella tai tulostaa allekirjoitettavaksi, jotta Metsäkeskus voi varmistua hakemuksen oikeellisuudesta. Sähköisellä allekirjoituksella jätetty hakemus etenee automaattisesti Metsäkeskuksen käsittelyyn. Tulostettu ja käsin allekirjoitettu hakemus tulee toimittaa joko turvapostilla tai kirjepostilla Metsäkeskukseen.

Metsitystuen hakulomakkeella kysyttäviin asioihin ja ohjeisiin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen ja varata aikaa hakemuksen täyttöön. Esimerkiksi, jos alue on entistä maatalousmaata, on peltolohkotunnuksen numero pakollinen tieto.

Tukihakemuksen voi tehdä maanomistaja itse tai toimija maanomistajan puolesta.

Metsityksen saa aloittaa vasta tukipäätöksen jälkeen 

Metsitystukea voi saada joutoalueelle, joka ei ole maatalousmaata eikä metsämaata. Alueen on oltava yhtenäinen, vähintään puolen hehtaarin kokoinen ja keskimäärin vähintään 20 metriä leveä. Metsitettävän alan tulee olla luontaisesti ja vesitaloudeltaan metsänkasvatukseen sopiva.

Metsityksen voi aloittaa vasta sen jälkeen, kun on saanut Metsäkeskuksesta tukipäätöksen. Metsittämiselle on aikaa hakemuksen hyväksymistä seuraavan toisen kalenterivuoden loppuun saakka. Eli jos hakemus hyväksytään tänä keväänä, tulee metsitys tehdä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lisätietoa metsitystuesta ja sen hakemisesta löytyy Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilta. Sivuilla on myös koottuna vastauksia metsitystuesta tulleisiin kysymyksiin.

 

Lähde: Metsäkeskus

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä