Olet täällä

Finnmilk -menetelmä on uusi rehunsäilöntämenetelmä -katso video

Finnmilk –menetelmä on uudenlainen rehunsäilöntämenetelmä auma- ja laakasiiloihin, jossa rehu säilötään GrasAAT -hapolla ja KOFASIL-säilöntäliuoksella.

Finnmilk Oy Seinäjoen Ylistarossa on Suomen suurin maitotila, sillä tilalla on noin 600 lypsävää ja maitoa tuotetaan noin 6 miljoonaa litraa vuodessa. Korjattava nurmiala on 370 ha. Tilan tärkein rehu on kotoinen säilörehu, jonka laatuun tila panostaa. Tilalla käytettävät rehunsäilöntäaineet valitaan huolella kustannustehokkuuden, toimintavarmuuden ja lisäksi käyttäjäystävällisyyden näkökulmista.

Finnmilk Oy on kokeillut vuosien aikana useita erilaisia säilöntäaineita, mutta parhaimmaksi vaihtoehdoksi he mainitsevat GrasAAT –hapot ja KOFASIL –säilöntäliuokset, joilla he säilövät nurmisäilörehun hyödyntäen molempien tuotteiden hyviä ominaisuuksia. Finnmilk –menetelmässä rehunteko aloitetaan KOFASIL-säilöntäliuoksella (annostelu 2-3,5 l/tn) ja pintarehu säilötään GrasAAT –hapolla (annostelu 4 l/tn).

Finnmilkin kokemusten mukaan Finnmilk -menetelmällä säilötty rehu lypsättää ja tuottaa maitoa, jossa on korkeat valkuais- ja rasvapitoisuudet. Finnmilk Oy:n osakkaan Ari Tepon mukaan rehunteko GrasAAT –hapolla ja KOFASIL –liuoksella on hyvin tehokasta tuotteiden alhaisten annostelumäärien ja GrasAAT -happojen sisältämän natriumformiaatin ansiosta.

  • Valitsimme GrasAAT –hapot erityisesti siksi, että vastaavanlaisia happoja, joissa olisi samanlainen annostelusuositus, ei Suomen markkinoilla ole muita, Ari Teppo kertoo.  

Tutustu Finnmilk –rehunsäilöntämenetelmään katsomalla tämä video Finnmilkin –tilalta Seinäjoen Ylistarosta.

Finnmilk –menetelmän kehittäjiä ovat Finnmilk Oy:n osakkaat.

 

GrasAAT –hapot ja KOFASIL –säilöntäliuokset myy Viljelijän Berner. Berner Oy on kotimainen perheyritys.Ari Teppo, Finnmilk Oy: "Meidän kokemusten mukaan GrasAAT -happo ja KOFASIL-liuos ovat parhaat vaihtoehdot rehunsäilöntään."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä