Etelä-Suomen nurmipäivillä tehtiin hyvää rehua

ProAgria Etelä-Suomen Elinvoimainen ELINA-hankkeet toteuttivat yhdessä NHK-keskuksen, Yaran, Valion Artturitiimin ja Viljelijän Bernerin kanssa tällä viikolla Nurmipäivät

tiistaina Ypäjällä Kirsi ja Taisto Hurvin sekä torstaina Parikkalassa Kari Matikaisen tilalla.

ProAgria Etelä-Suomen Elinvoimainen ELINA-hankkeet toteuttivat yhdessä NHK-keskuksen, Yaran, Valion Artturitiimin ja Viljelijän Bernerin kanssa tällä viikolla Nurmipäivät tiistaina Ypäjällä Kirsi ja Taisto Hurvin sekä torstaina Parikkalassa Kari Matikaisen tilalla. Vaikka karjatiloilla säilörehun toinen korjuuniitto oli meneillään, molempiin tilaisuuksiin ehti viljelijöitä hyvin mukaan.

Koska konetyönäytökset kiinnostavat aina viljelijöitä, NHK-keskus esitteli nurmen korjuuketjua sekä tapahtumapäivän alussa että lopussa. Viljelijän Berner esitteli korjuulohkolle tehtyjä rikkakasvitorjunnan havaintokokeita. Maittavaan ja hyvään säilörehuun eivät rikkakasvit kuulu. Kasvinsuojeluaineiden lisäksi Viljelijän Berneriltä on saatavissa kaikki nurmen rehuntuotantoon tarvittavat tuotantopanokset, kuten siemenet, lannoitteet, kalkki, säilöntäaineet sekä käärintäverkot ja –muovit.

Yaran osastolta sai opastusta nurmelle sopivien lannoitteiden käytöstä. Valion Artturitiimi informoi korjuuaikapalvelusta ja rehuanalyysien ottamisen tärkeydestä. ProAgrian Etelä-Suomen asiantuntijat esittelivät perusteita hyvään nurmen kasvukuntoon ja huolellisen korjuun merkitystä. Tapahtumissa kaivettiin nurmilohkolle kuoppa maan rakenteen ja kasvien juuristonkehityksen toteamiseen. Pienimuotoisella heinäkuivurilla kuivattiin tuorerehua satomääräarviointikisaan.

NHK-keskus käytti paalausnäytöksessä uutta ViljelijäBernerin myyntiin tullutta Popycrop PRO -käärintämuovia. Myyntijohtaja Paavo Pyhälammi asettaa rullia paikoilleen.
Polycrop PRO –käärintämuovi on laadukas 5-kerroskalvo, jolla kääritään napakoita ja kestäviä pyöröpaaleja.

ViljelijänBerneriltä on nyt saatavissa nurmen- tuotantoon kaikki tarvittavat tuotantopanokset
Parikkalassa Kari Matikaisen tilalla on kokeiltavana uutta kevätruisvehnää, josta sopii hyvin tehdä säilörehua. Sen suositeltavin korjuuvaihe on kun tähkässä jyvät ovat kehittyneet taikinatuleentumisasteelle.

Ypäjällä sää suosi nurmitilaisuutta ja nurmentuotannosta kiinnostuneita oli paljon paikalla.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja